“Connected Car Awards” – победи за Opel Insignia и Opel Vivaro Life


17
ян.
2018

Новите Opel Insignia и Opel Vivaro Life са „Героите на цифровизацията“ – това е определението, с което Auto Bild и Computer Bild, две от най-важните медии в съответните области в Германия, дават на победителите в „“Connected Car Аwards 2017“. Около 15 000 читатели на двете списания гласуваха, отреждайки на два от моделите на Opel победите в техните категории: Флагманът Opel Insignia впечатли с всеобхватните си възможности за комуникационна свързаност и спечели наградата „Connected Car“, а Opel Vivaro Life беше избран за „Connected Campervan“ благодарение на модерната инфоразвлекателна система Navi 80 IntelliLink и функцията за информация за пътната обстановка в реално време. Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер прие лично наградите, представени от Томас Хиршбергер, заместник главен редактор на Auto Bild, в Adam Opel Haus днес.

„Opel играе водеща роля в създаването на модерни решения за комуникационна свързаност и информационно развлекателни системи в автомобила през последните години. Нашата съвместима с Apple CarPlay и Android Auto система IntelliLink, както и изключително богатата гама от услуги OnStar превръщат шофирането в невероятно мултимедийно изживяване „, отбеляза главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „Радваме се, че читателите на Auto Bild и Computer Bild оцениха по достойнство нашите модерни цифрови предложения с отличията в „Connected Car Awards”.

Автомобилният производител от Рюселсхайм се радва на значителни успехи в наградите „Connected Car Awards“ през последните години, като Opel ADAM и информационната система IntelliLink бяха класирани на върха. Актуалното поколение на Opel Insignia се отличава ярко с инфоразвлекателната система IntelliLink и с възможностите на системата за персонална комуникация и мобилни услуги OnStar. Системите IntelliLink от последно поколение с гласов контрол и цветни сензорни екрани с диагонал до 8 инча са съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, с които светът на смартфоните навлиза в автомобила. Наред с това, цифровите радиоприемници със система DAB+ (Digital Audio Broadcasting) увеличават едновременно разнообразието от приемани радиостанции и качеството на получения сигнал.

Системата за персонална комуникация и мобилни услуги OnStar[1] превръща Insignia в мобилна Wi-Fi точка за достъп с възможност за предоставяне на многобройни услуги – от дистанционно зареждане на крайна цел на маршрута в навигационната система до автоматично повикване при пътнотранспортна злополука. В комбинация със системата Navi 900 IntelliLink, дестинациите, изпратени от служител на OnStar или предварително избрани чрез смартфон приложението myOpel, могат да се изтеглят директно в навигационната система. Освен това собствениците на Insignia могат да се възползват от услугата за хотелски резервации[2] и дори да поискат от служителя на системата OnStar да намери за тях най-близкото свободно място за паркиране[3] .

Наскоро представеният на пазара Opel Vivaro Life на свой ред спечели наградата в новосъздадената категория „Connected Campervan“. Благодарение на цифровата свързаност, системата Navi 80 IntelliLink с функция за информация за пътната обстановка в реално време предлага актуализация и алтернативни маршрути преди водачът и пътниците да бъдат блокирани в задръстванията по пътя към избраната цел. Функцията „обекти от особен интерес “ (Point Of Interest, POI) може да показва магазини, ресторанти или други интересни обекти по маршрута. Системата Navi 80 IntelliLink се управлява с лекота чрез цветния сензорен екран, с бутоните на волана или чрез гласово управление и е съвместима с Android Auto. Тя дава възможност на собствениците на смартфон с операционна система Android (Lollipop 5.0 или по-нова версия) да разполагат с достъп до многобройни функции чрез инфоразвлекателната система на Vivaro.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин