Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016: пътуване във времето

0812
2015

Всяка година в края на май по време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Чернобио на езерото Комо (Италия) пред посетителите се представят исторически автомобили и мотоциклети от различни епохи. Тридневното събитие, което се организира от BMW Group Classic и Grand Hotel Villa d’Este, заема изключителна позиция сред конкурсите за красота за класически модели благодарение на елегантността, несравнимата атмосфера и подбраните участници. В същото време благодарение на представянето на концептуални модели и прототипи събитието ни позволява да надникнем в автомобилното бъдеще. В съответствие с това мотото на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 е: „Обратно в бъдещето – пътуването продължава“.

След кандидатстването си всеки автомобил и мотоциклет се оценява от Комитет по селекцията, включващ международни експерти. Вече са определени и първите от очакваните 9 класа:

Pre-war decadence – Flights of automotive fantasy

Pre-war supercars – The Fast and the Flamboyant

Cars of the stars – From the silver screen to the studio lot

Rally cars – Heroes of the special stage, 1955 – 1985

Daring to be different – Designs that pushed the envelope

“Sur mesure et haute couture“ – “One-offs for the connoisseur“  

В рамките тридневното събитие за вниманието на реномираното жури ще се борят исторически автомобили от най-висок клас с въодушевяваща история от различни категории. Освен оценката на журито се търси и вниманието на публиката, чиито гласове са решителни при определянето на множество специални награди. Много подбрани екземпляри очакват и приятелите на класическите мотоциклети. Concorso di Motociclette се наложи като един от върховете на втория ден на събитието. И през 2016 година конвоят от редки двуколесни екземпляри по своя път от Комо до Вила Ерба в Чернобио ще направи кратка почивка при Historic Car Parade на Villa d’Este. В края на пътуването журито ще оцени историческите автомобили.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Чернобио в Северна Италия е проведен за пръв път през 1929 година като изложение на новите модели в автомобилния бранш, като от 80-те години на миналия век то се посвещава на автомобилната история. През 1999 година то се провежда под патронажа на BMW Group, а от 2005 година организатори са  BMW Group Classic в сътрудничество с Grand Hotel Villa d’Este. Освен класически модели, които се отличава с особената си естетика и историческото си значение, на Concorso d’Eleganza Villa d’Este винаги се представят и дизайнерски студии и прототипи от различни епохи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин