Combo става майстор-товарач


26
юни
2018

Opel представи Combo в лекотоварната му версия – с място за две европалета и специални асистиращи системи

След като от Opel представиха Combo Life в пътническата му версия, сега е ред на лекотоварния вариант. Нареченият просто „Opel Combo“ товарач няма задни прозорци – за разлика от Combo Life – но затова пък разполага със значително по-голяма товарна повърхност. В „баничарката“ се побират до 4,4 кубика товари. Разликаите във външния вид на модела спрямо лекотоварния вариант не са големи. Тук има някои нелакирани елементи, задните светлини също са с по-семпло изпълнение. От Combo ще се предлагат три версии на каросерията: къса и дълга база, като също така ще има и вариант с двойна кабина.

Вътрешното пространство на Opel Combo е значително по-спартанско в сравнение с пътническата версия. Тук преобладава твърдата, черна пластмаса. Естествено като практичен модел Combo има голям брой поставки. В зависимост от оборудването отпред има двойна седалка, а вариантът с двойка кабина има и задна седалка.

В зависимост от междуосието (2,78 или 2,97 метра) Opel Combo предлага място за 3,3 или 4,4 кубика товари. Товарният му ръб е с височина от 55 сантиметра. Между двата калника на Combo можете да поберете две европалета. Разделителна стена предпазва пасажерите.

След като Combo Life се предлага с голям списък от асистиращи системи, не е чудно, че лекотоварната версия също разполага с тях. Това са система за предупреждение от сблъсък с разпознаване на пешеходци, асистент за запазване на пътната лента, темпомат и система за разпознаване на умора у водача. Нова е системата „Flank Guard“. Тя предупреждава водача за евентуален сблъсък със странични колове или стени по време на маневриране.

Opel оборудва новото лекотоварно Combo с най-новата инфотейнмънт система с тъчскрийн с диагонал от 8 инча. Можете също така да интегрирате смартфона си чрез Apple CarPlay и Android Auto. Засега от Opel не дават информация за двигателите, но ако те са същите като при Combo Life, то значи че ще се предлагат два бензинови и три дизелови агрегата с мощност между 75 и 130 к.с. 1,5-турбодизеловият мотор в Life се предлага с три степени на мощността – 75 к.с. (201 Нм максимален въртящ момент), 100 к.с. (250 Нм) и 130 к.с. (300 Нм) и отговаря на нормата за вредни емисии Euro 6d. 1,2-литровият бензинов мотор е с мощност 110 к.с. (205 Нм) и 130 к.с. (230 Нм). Бензиновите мотори са оборудвани също с филтър за твърди частици. По-слабите дизелови двигатели са комбинирани с 5-степенна механична скоростна кутия, а най-мощният дизелов е с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисия. Бензиновият агрегат със 110 к.с. е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, а този със 130 к.с. – с 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Combo вероятно ще бъде представен през септември 2018 на  IAA за лекотоварни автомобили в Хановер.

Още по темата

Card image cap
Златен волан на AUTO BILD: това са най-добрите автомобили за 2016!

9
ное.
2016

Седем автомобила спечелиха най-престижното отличие на годината в Европа – Златен волан 2016. С Почетен Златен волан на AUTO BILD и BILD am SONNTAG бе отличена шефката на GM Мери Бара.

Card image cap
Електрическа тяга за CLS

20
ное.
2017

През лятото на 2018 г. Mercedes ще пусне на пазара третото поколение на CLS с мощна хибридна техника

Card image cap

В последния брой:

Архив >