Combo става майстор-товарач


26
юни
2018

Opel представи Combo в лекотоварната му версия – с място за две европалета и специални асистиращи системи

След като от Opel представиха Combo Life в пътническата му версия, сега е ред на лекотоварния вариант. Нареченият просто „Opel Combo“ товарач няма задни прозорци – за разлика от Combo Life – но затова пък разполага със значително по-голяма товарна повърхност. В „баничарката“ се побират до 4,4 кубика товари. Разликаите във външния вид на модела спрямо лекотоварния вариант не са големи. Тук има някои нелакирани елементи, задните светлини също са с по-семпло изпълнение. От Combo ще се предлагат три версии на каросерията: къса и дълга база, като също така ще има и вариант с двойна кабина.

Вътрешното пространство на Opel Combo е значително по-спартанско в сравнение с пътническата версия. Тук преобладава твърдата, черна пластмаса. Естествено като практичен модел Combo има голям брой поставки. В зависимост от оборудването отпред има двойна седалка, а вариантът с двойка кабина има и задна седалка.

В зависимост от междуосието (2,78 или 2,97 метра) Opel Combo предлага място за 3,3 или 4,4 кубика товари. Товарният му ръб е с височина от 55 сантиметра. Между двата калника на Combo можете да поберете две европалета. Разделителна стена предпазва пасажерите.

След като Combo Life се предлага с голям списък от асистиращи системи, не е чудно, че лекотоварната версия също разполага с тях. Това са система за предупреждение от сблъсък с разпознаване на пешеходци, асистент за запазване на пътната лента, темпомат и система за разпознаване на умора у водача. Нова е системата „Flank Guard“. Тя предупреждава водача за евентуален сблъсък със странични колове или стени по време на маневриране.

Opel оборудва новото лекотоварно Combo с най-новата инфотейнмънт система с тъчскрийн с диагонал от 8 инча. Можете също така да интегрирате смартфона си чрез Apple CarPlay и Android Auto. Засега от Opel не дават информация за двигателите, но ако те са същите като при Combo Life, то значи че ще се предлагат два бензинови и три дизелови агрегата с мощност между 75 и 130 к.с. 1,5-турбодизеловият мотор в Life се предлага с три степени на мощността – 75 к.с. (201 Нм максимален въртящ момент), 100 к.с. (250 Нм) и 130 к.с. (300 Нм) и отговаря на нормата за вредни емисии Euro 6d. 1,2-литровият бензинов мотор е с мощност 110 к.с. (205 Нм) и 130 к.с. (230 Нм). Бензиновите мотори са оборудвани също с филтър за твърди частици. По-слабите дизелови двигатели са комбинирани с 5-степенна механична скоростна кутия, а най-мощният дизелов е с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисия. Бензиновият агрегат със 110 к.с. е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, а този със 130 к.с. – с 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Combo вероятно ще бъде представен през септември 2018 на  IAA за лекотоварни автомобили в Хановер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин