Citroën Xsara Picasso 1.6 HDi: този „французин“ е добро решение!

Xsara Picasso е препоръчителна покупка в класа на изгодните ванове

3107
2017

Търсите миниван? Компактен, гъвкав, не твърде стар, с малък пробег? Максимум 5 000 лева, но да е дизелов? Обичайните заподозрени като VW Touran и Opel Zafira отпадат веднага – прекалено са скъпи и с твърде голям пробег. А какво миелите за Citroen Xsara Picasso? С този бюджет имате избор от автомобили от 2005 година и дори по-нови – и то с малък пробег. При това автомобилите ще са произведени след фейслифта от началото на 2004 година, който се разпознава по фаровете с прозрачни стъкла и серийния филтър за твърди частици.

Важното е да си различен: неособено прегледен километраж по средата, без оборотомер, удобно като джойстик превключване. Парктроникът зад волана е монтиран допълнително

Сигурността винаги е била на високо нива, ABS и четири въздушни възглавници са серийни при всяко Picasso от старта на продажбите през 1999 година. Серийната ESP обаче се появи едва през януари 2001 година, а въздушните възглавници за главите не се предлагаха до края на производството през 2010 година. За сметка на това яйцевидният ван ще ви впечатли с просторния си интериор при компактни външни размери. Трите седалки от втория ред могат по желание да се сгъват или демонтират.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА МОДЕЛА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Мощност и дребни проблеми: всъщност 1.6 HDi работи чудесно, но турбокомпресорът често има проблеми с мазането

А и окачването е такова, каквото винаги сме очаквали от марката Citroen: много комфортно. И да си спомняте с ужас за ненадеждните стари модели, трябва вече да забравите тези предразсъдъци : Xsara Picasso е сред най-надеждните употребявани автомобили, които изостават в класацията на TUV единствено заради хронично ръждясалите спирачни дискове и ауспухови системи. Тези проблеми могат да се преглътнат – особено на фона на изгодните цени на автомобилите.

Сигурен на пътя, с добро поведение в завоите

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин