AUTO BILD България / Citroen SpaceTourer Rip Curl: кемпер за сърфисти

Citroen SpaceTourer Rip Curl: кемпер за сърфисти

SpaceTourer се превърна в истински компактен автомобил за къмпинг с душ на борда - и ще бъде представен в новата си версия на изложението във Франкфурт


31
авг.
2017

Citroen и Rip Curl са отново заедно и представят нов съвместен проект на базата на минивана SpaceTourer. Концептуалната разработка е покана за поемане на път за безкрайно приключение, идеална свобода, и безгрижие. Екипите в отделите по стилистика, цветове и текстил на Rip Curl и Citroën са проектирали SpaceTourer Rip Curl Concept като емблематичен автомобил за сърф и приключения на открито. SpaceTourer Rip Curl приема традициите на емблематичния ван за сърфисти, благодарение на двуцветната си външна боя. Избраните цветове са препратка към износоустойчив обект в хармония с природата: тъмно каки за горната част и ярко бежово отдолу. Високоразположената жълта лента подчертава хоризонталната каросерия и добавя нов цветен отблясък между двата цвята, използвани върху нея. Повдигащият се покрив, също в тъмно каки, разкрива добре съчетани цветове след отварянето си: мрежа против комари в основния цвят каки в комбинация с жълт кант, който кореспондира на същия цвят, използван за акцент в купето. Лъскавите 17-цолови алуминиеви джанти отразяват бежовия цвят от долната част на екстериора. За да акцентират приключенските характеристики на къмпинг автомобилите, сатенени сиви защитни покрития украсяват предните и задните брони.

Хармоничният интериор е координиран с външната цветова схема. Седалките са препратка към гъвкавостта, а двуцветната хоризонтална линия, отразява външната тема и създава по-голямо усещане за пространство вътре. Основните компоненти на седалките са покрити с елегантна кожа в цвят каки с хоризонтална бродерия за ефект на неравна повърхност. Облегалката, подглавника, облицовъчните ленти на вратите и корпуса на седалката са покрити с тъмносива алкантара, мек и приятен на допир за местата, които са в контакт с кожата (раменете, бедрата, предмишниците). Тук-там има отблясъци в светложълт цвят, които добавят контраст и препращат към лентата, която акцентира върху линията на автомобила отвън и носи характеристиките на последните модели на Citroen. В допълнение към седалките устройствата за управление също са със специално покритие, с декоративни щрихи на таблото, волана и светложълтите врати, които подчертават идентичността на концептуалния автомобил.

Концептът SpaceTourer Rip Curl предлага разнообразие от специални функции за по-голям комфорт и използваемост, особено с пакета Open Air. Истински дом на колела, където можете да се отпуснете след ден, изпълнен със спортни приключения, SpaceTourer Rip Curl Concept разполага с душ със завеса, вграден в задния капак: свързан с резервоар за вода, скрит в интериора, душът е разположен в задната част на автомобила, когато капакът е отворен. Непрозрачната завеса предпазва пътническото отделение от пръски и ползващия душа от любопитни очи. Пакетът Open Air предлага също така разнообразие от аксесоари, необходими за свобода и спокойствие, така че да можете да се съсредоточите върху това, което наистина има значение: херметизиран контейнер за неопренови костюми, метеорологична станция и сейф, които могат да бъдат прикрепени под кемпера, за да запазите ключовете си на безопасно място, докато сте във водата. Друго специално оборудване са „презрамките“ на тавана, където две дъски за сърф могат да бъдат окачени в кемпера между разходките във водата. За по-голям комфорт някои аксесоари от Fatboy правят живота на борда и около кемпера по-лесен : външен диван Lamzac, свободно стояща лампа, одеяло и др.

Проектиран за безкрайно приключение, SpaceTourer Rip Curl Concept предлага възможности за офроуд шофиране и отличен комфорт във всякаква среда. За да отговори на изискванията за интензивно използване, той предлага 4х4-задвижване с възможност за избор на режим и по-висок просвет от земята в сравнение с познатия ни модел. 4×4-системата, което вече е на разположение при SpaceTourer с преработена каросерия, се предоставя от френския специалист по офроудавтомобили Данжел. Предлагайки още по-голяма свобода, задвижването предлага възможности за 4х4, като същевременно гарантира задържането на пътя и присъщата производителност и безопасност на SpaceTourer. Функцията за офроуд гарантира задвижването при условия с лошо сцепление. Блокировката на задния диференциал, контролирана от бутон на таблото, подобрява управлението и помага на автомобила в най-трудните ситуации през всеки сезон.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин