Нашите съвети » Citroën C5 на старо: много комфорт за малко пари

Citroën C5 на старо: много комфорт за малко пари

1305
2021

Уникален по отношение на комфорт и характер – именно с това се отличаваха големите модели на Citroën от десетилетия насам. А с представеното през 2008 г. второ поколение на C5 клиентите трябваше да бъдат спечелени не само с френска екстравагантност, а и най-после със солидно качество. За произвеждания в завода в Рен модел от среден клас мерило е Audi – по отношение на сигурността той получава пет звезди в теста на EuroNCAP. Качеството не е премиум, но е напълно прилично.

Багажникът притежава напълно пригодена за семейството вместимост (533-1490 литра)

В края на 2010 г. C5 получи лек фейслифт с LED дневни светлини. През 2012 след минифейслифт със заоблени шеврони и освежена двигателна гама. На външен вид моделът следва тенденцията на кросоувърите, но се предлага само с предно задвижване. През 2014 г. е представен CrossTourer. 13 години след дебюта му днес моделът от среден клас е препоръчителен за франкофони пестеливци. Ценовото ниво е примамливо – сериозни оферти за модели с безупречна сервизна история и пробег под 150 000 километра може да се намерят и под 10 000 лв. (в Германия).

Вляво: Хидропневматичното окачване го прави уникален: в най-високата си позиция C5 се превръща почти в SUV. Вдясно: При максимално смъкване на каросерията доплащащите се 18-цолови джанти със зимни гуми почти опират в калниците

Френският товарач е не само комфортен, но и издръжлив – доказа го през 2012 г. един C5 в продължителния тест на AUTO BILD. Просторният „французин“ измина 100 000 километра само за година и половина – без сериозни проблеми. При разглобяването C5 също се показа като солиден. В момента в интернет се предлагат и модели с пробег над 400 000 километра. Независимо от годината на производство нивата на оборудване са широкообхватни и богати.

КОЛКО СТРУВА МОЯТ АВТОМОБИЛ? ПРОВЕРЕТЕ РЕАЛНАТА МУ ЦЕНА!

Продължете на следващата страница

Още по темата