Citroën C3 Aircross – най-малкият седемместен модел в Европа

1906
2024

Третото поколение на Citroën C3 Aircross бе показано – дизайнът не е нов, той ни е познат от малкия автомобил C3, с който Aircross дели една платформа.

Новото поколение е пораснало на дължина с цели 24 сантиметра и може да превозва до седем души. При задвижването се предлага за всеки по нещо: един двигател с вътрешно горене, един хибрид и един електрически вариант. Пазарният старт е определено от Citroën за есента на 2024 г.

При дизайна Aircross се отличава значително от своя предшественик – сега моделът е станал по-ръбест. Тази външност не е нова – много от елементите са общи с тези на C3. Естествено Aircross е по-висок. Фаровете също са ни познати, но заради различния дизайн на решетката отиват повече. Освен това има защита под предната броня.

Да, автомобилът действително предлага място за шестима души – наистина не за вярване от гледна точка на външния вид на Citroën C3 Aircross. Дължината на „французина” е само 4,39 метра. В сравнение с предшественика си обаче Aircross е пораснал с цели 24 сантиметра, плюсът при широчината е 1,4 сантиметра, а при височината – 5 сантиметра.

Три задвижвания за C3 Aircross

За а отговори на всякакви желания по отношение на задвижването C3 Aircross използва така наречената платформа Smart Car. Тя дава възможност за класически вариант с двигател с вътрешно горене със 100 к.с. от 1,2-литров мотор, за мек хибрид със 136 к.с., както и за изцяло електрическа версия ë-C3 Aircross.

Електромобилът разполага със 113 к.с. и благодарение на 55-киловатчасовата си батерия може да измине до 300 километра по WLTP. През 2025 г. ще се появи вариант с пробег до 400 километра.

Вътрешното пространство предлага място за до седем души

Няма друг автомобил с такива размери, който да предлага място за до седем души. Е, за хора с ръст 1,90 метра на третия ред е доста тясно, става само за кратки разстояния, но за децата е съвсем удобно.

Качването и слизането са въпрос на упражнения, уменията в катеренето ще са ви от полза. Отпред ще седите комфортно върху удобни седалки.

Само 42 литра вместимост на багажника със седем души на борда

Ако всичките седем места са заети, товарният обем е доста малък. 42 литра или място са малки раници. Не се притеснявайте обаче: клиентите, които не се нуждаят от седем места, могат да поръчат C3 Aircross и като класически петместен вариант. Тогава в багажника ще поберете поне 460 литра, а при сгънати седалки – до 1600 литра.

Големият брат притежава класическите маниери на C3 по отношение на свързаността. В зависимост от оборудването си Aircross предлага безжично зареждане, Apple CarPlay и Android Auto, както и инфотейнмънт система с 10,25-инчов монитор. В базовия вариант ще ви се наложи да използвате собствения си смартфон като навигация.

ИЗВОД

Себастиан Фримел

Прилични размери и място за до седем пасажера, което обаче е подходящо за по-дребни хора. Въпреки това Citroën показва, че дори и в най-малките автомобили може да има място за много хора. Разнообразието от задвижвания ще направи C3 Aircross перфектен спътник за мнозина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин