Citroen C3 на старо: френски за начинаещи

"Грозното пате" 2CV бе популярен, но и доста ненадежден автомобил. Citroen C3 е следващото изгодно предложение на французите. Как се представя френското Polo след няколко години?


19
сеп.
2017

Ужасно скърцане, ръжда пада п0 пода на сервиза. След това механикът от TÜV произнася присъдата: „Рамата и надлъжните греди са изгнили, автомобилът е негоден.“ Това са думи, до болка познати на собствениците на любимото „грозно пате“ 2CV. Но какво е положението при наследника С3? Проверяващият не носи отвертка и чук, вече няма проблеми с ръждата.

Bonjour, Tristesse: сивият кокпит от твърда пластмаса не е особено уютен, за сметка на това се почиства лесно. Дигиталният километраж е въпрос на вкус…

Патешкото люшкане в завоите също е минало. С3 се опитва да намери златната среда между спортната стегнатост и разпускащия комфорт, все пак произвежданият между 2002 и 2009 година автомобил трябваше да привлече клиентите на Polo. Въпреки всичко е запазено малко от духа на „грозното пате“: меките плюшени тапицерии, оригиналните дигитални уреди, извитият ката дъга покрив и разточителната височина в интериора. Както и слабичките двигатели: двата бензинови мотора с мощност 60 и 73 к.с. са лека мудни, автомобилът се движи наистина приятно едва с 1.6 HDi с мощност 109 к.с. (от 2005 г. серийно с филтър за твърди частици). Купувачът на С3 трябва да е готов и на леки компромиси – качеството на изработката не е перфектно.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА CITROEN C3 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Типичен „французин“: къси седалки, копринено-меки тапицерии

Базовият бензинов двигател е икономичен и лесен за поддръжка. Ангренажният ремък се сменя на 10 години или на 150 000 километра

Още по темата