Citroën c рекордни продажби в Европа


15
ян.
2019

„Благодарение на нашата обновена  и хармонична гама, през 2018 година достигнахме рекордни за последните 7 години продажби в Европа. От 2016 година до днес лансирахме 6 модела. Миналата година увеличихме пазарния си дял както в леките, така и в товарните автомобили. Това добро представяне е доказателство за успеха на програмата за цялостно обновяване на марката Citroën, което започна преди 4 години. Очакваме динамиката да продължи и през 2019 година с лансирането на новия C5 Aircross SUV и след пускането в продажба на новия Berlingo през септември 2018. 2019 е и годината в която Citroën чества своето столетие. По този повод предстоят различни активности в рамките на цялата година. На автомобилния салон в Женева през март предстои да научите повече!” 

Това каза Линда Джаксън, изпълнителен директор Citroën, по повод на изнесените финансови резултати на компанията за изминалата година. През 2018 Citroën регистрира рекорден обем на продажбите за последните 7 години – общо 825 000. Най-продавните „шеврони“ в момента са C3 и C3 Aircross, следвани от C4 Cactus.

Още по темата

Card image cap
30 години от създаването на най-екстремния тестов център в света – „Белия ад“

1
дек.
2016

Тестовият център с подхождащото му име – „Белия ад“, е мястото, където най-северният производител на автомобилни гуми Nokian Tyresтества своите продукти на сняг, лед и киша. Това уникално съоръжение се разпростира на площ от над 700 хектара из заснежените полета в Ивало, Лапландия, далеч от Северния полярен кръг. Центърът е разположен на няколкостотин километра северно от дома на Дядо Коледа – град Рованиеми.

Card image cap

В последния брой:

Архив >