Citroen Ami One Concept: бъдещето е прекрасно!


19
февр.
2019

От 1919 до днес, Citroën предлага решения за мобилност и модели, които са революционни, отразяват своето време и се превръщат в икони. През 2019, на автомобилния салон в Женева,  марката разкрива своята визия за съвременна градска мобилност, достъпна за всички. Точно както 2CV става символ на свободата на своето време  Ami One Concept дава достъп до градска мобилност на всички и предлага изцяло ново автомобилно преживяване.

С този нов продукт за градска мобилност, част от програмата на Citroën за енергиен преход, марката си поставя за цел да улесни придвижването в града. Citroën разработва Ami One Concept като алтернатива на обществения транспорт (автобуси, трамваи, метро) и на останалите индивидуални средства за транспортиране на две колела (колела, скутери). Супер компактен (дължина 2,50 м), с две места, концептуалният модел осигурява забележителна пъргавина в градската среда. Ami One Concept се отличава със своя модерен стил, а затвореното купе е огромно предимство в лошото време. Архитектурата и дизайнът му поставят на първо място практичността и предлагат на потребителите изцяло ново преживяване. Моделът може да се управлява от лица над 16-годишна възраст (в някои европейски страни възрастта може да е друга, в зависимост от законодателството). Ami One Concept е за всички, които споделят любовта на Ситроен към свободата на движението.

Изцяло свързан продукт, който дава огромна свобода, Ami One Concept стига още по-далече като предлага нови модели за ползване. Citroën улеснява живота и избора на клиентите по отношение на мобилността, като им предлага дигитален избор между споделяне и наем. Целта е да се посрещнат всички нужди на потребителите, като се предложат варианти за ползване, отговарящи на разнообразните им нужди  (инцидентно или регулярно, самостоятелно или с  приятели/ семейство, индивидуално или споделено). Системата се адаптира към ползвателите, като им предлага бързо решение. Клиентите могат да използват Ami One Concept най-малко за 5 минути и да променят своята необходимост в хода на употребата до няколко часа. Предложенията за споделяне и наем се персонализират според конкретните нужди, могат да обхващат период от 5 минути, 5 часа, 5 дни, 5 месеца, както и по-дългосрочни лизингови периоди (до 5 години).

  • От 5 минути до 5 часа: продуктът е достъпен за споделяне на определени локации за период от 5 минути до 5 часа през познатото предложение Free2Move. Посредством мобилното приложение, клиентите имат достъп до Ami One Concept само с няколко клика.
  • 5 дни:  продуктът се предлага и на леснодостъпен краткосрочен наем. Резервацията става бързо и лесно на сайта на Citroën Rent&Smile.
  • 5 месеца: свободен достъп до автомобил за кратък период като алтернатива на традиционното ползване на собствен автомобил.
  • 5 години: продуктът се предлага и с 5 годишен лизингов план, който включва в месечната вноска батерия, поддръжка и паркинг; Закупуването става 100% онлайн, а доставката може да бъде на адрес или в най-близкия офис на Ситроен.

Предлагайки нова форма на мобилност и отговаряйки на настоящите и бъдещи предизвикателства за придвижване в града, Ami One Concept отговаря изцяло на промените в обществото. Ami One Concept е изцяло електрически автомобил, който може да навлиза в централните части на градовете като опазва околната среда и предлага оптимизирани експлоатационни разходи. Моделът се вписва в движението перфектно: достига скорост от 45 км/ч при нулеви емисии CO2. С пробег от 100 км при едно зареждане Ami One Concept може да направи множество пътувания в града. Литиево-йонната му батерия е разположена в пода и се зарежда с кабел. Зареждането става за 2 часа в Wallbox или обществена станция. Ami One Concept може да се зарежда и в конвенционална домашна мрежа с кабел-удължител.

Безшумен в купето, благодарение на 100% електрическата технология, Ami One Concept е и безопасен за обкръжаващата го среда. Той има свой отличителен звук, разработен от агенцията Start-Rec и дизайнерите на Citroën. Звукът на Ami One Concept отразява персоналността му. Той представлява оригинален музикален тон, напомнящ гласове и е далеч от традиционните представи за робот. Звуковата идентичност отличава автомобила, променяща се в зависимост от скоростта. отговаря на Европейската регулация за електрическите автомобили, която влезе в сила на 01.01.2019. За да гарантират безопасността на пешеходците, всички електрически автомобили трябва да излъчват звук, който да предупреждава, че наближават.

Продукт, разработен изцяло за придвижване в града, Ami One Concept се отличава със своя кубичен дизайн и супер компактни размери. Той стои „здраво“ на своите 18-инчови колела. Дължината му е 2.50 м, а височината 1.50 м.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >