Citroën С5 се преражда като кросоувър

1204
2021

Citroën представи новия си флагман C5 X, който съчетава силуета на седан и комби в духа на иновацията – и същевременно е висок колкото SUV. Моделът ще бъде наличен както в бензинови, така и в хибридни версии. C5 X е първият модел, с който Citroen лансира новото активно окачване Citroën Advanced Comfort. То допълнително засилва усещането за изключително комфортна возия сякаш се носите на „вълшебно килимче“.

Приятното усещане на борда се засилва и от усъвършенстваните технологии, които опростяват използването на автомобила. Например усъвършенстваният цветен Head Up дисплей с разширена функционалност, както и набор от функции за асистенция на водача, които намаляват натоварването върху него, като Highway Driver Assist или новия инфоразвлекателен интерфейс с централен 12″ HD сензорен екран, естествено разпознаване на глас и персонализируем дисплей с widgets, точно като при таблет. С междуосие от 2785 мм за изключително пространство на задните седалки C5 X предлага щедри външни размери с дължина 4805 мм, ширина 1865 мм и височина 1485 мм, поставяйки го в сърцето на D-сегмента.

C5 X разполага с новия V-образен светлинен подпис на Citroën отпред и отзад, представен за първи път при новия C4. Отличителен и веднага разпознаваем като Citroën, този технологичен светлинен подпис включва LED фарове в цялата гама.

C5 X поема стъпка по-напред с активното окачване на Citroën Advanced Comfort. С избор от три режима, системата за управление на окачването подобрява ефективността на Progressive Hydraulic Cushions. Вътрешното пространство е един от основните приоритети на Citroën при проектирането на C5 X. Отпред удобните седалки и изчистеното от излишни детайли табло осигуряват огромно пространство. Широката задна част приканва за почивка и релаксация, с изключително място за краката, удобна ширина и щедро място за главата.

Стремежът към практичност е видим до последния детайл в дизайна на C5 X. За да се хареса на европейските клиенти, които държат на гъвкавостта, багажникът на C5 X е проектиран в духа на комби, както по отношение на на своите размери и изключителните си характеристики: щедър товарен обем от 545 литра и до 1640 литра при сгъната задна седалка, предлагащ равен под, широк и функционален отвор, нисък товарен ръб и прави стени.

C5 X има предложение, подходящо за всякакви приложения, за ежедневието и за неочакваното, без ограничения и с пълна свобода: Plug-in хибрид. Генерирайки 225 к.с., този хибрид предлага удоволствието от безшумно стартиране и работа с нулеви емисии на CO2, с възможност за шофиране на повече от 50 км в електрически режим, подходящ за повечето ежедневни пътувания на клиентите, при скорост до 135 км/ч. На практика, възможно е да мине и цяла седмица без да използвате двигателя с вътрешно горене, докато правите обичайните си пътувания, презареждате автомобила, когато е необходимо, у дома, на работа или на обществена станция за зареждане. В същото време е възможно да пътувате далеч за уикендите или празници, без да се притеснявате за презареждане, тъй като двигателят с вътрешно горене, който е икономичен и ефективен, е на разположение.

C5 X Plug-in хибрид е модерно, високотехнологично превозно средство с електрическа мобилност, което предлага комфорт и гъвкавост на използване: мобилност клас ë-Comfort, перфектно изолирана от пътя и външния свят, в пълен мир и тишина, сякаш в пашкул, с филтрирани външни влияния. Тихата работа, плавността и движението на автомобила, удоволствието от шофирането, активното окачване, меките седалки Advanced Comfort, липсата на вибрации на борда, ергономичността и лекотата на използване на интерфейсите и специалните услуги – всичко допринася за повишаване на комфорта на борда, за всички пасажери. C5 X е нова покана за пътуване, без стрес, спокойствие икомфорт, с подчертана грижа за околната среда.

C5 X предлага иновация, която е колкото ефектна, толкова и полезна: разширеният дисплей Head Up, мащабен, пълноцветен, head-up дисплей е първа стъпка към увеличената реалност. Това е завладяваща технология, предвидена в концепцията 19_19, която осигурява по-спокойно изживяване при шофиране: водачите вече не трябва да отклоняват поглед от пътя, за да получат информацията, която искат, от скоростта до телефонните обаждания и навигацията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин