Citroën реанимира С6 за Китай

Моделът е предназначен главно за червената аристокрация

2704
2016

По повод на Auto China 2016 (29-ти април до 4-ти май) в Пекин Citroën ще покаже нова версия на C6, който ще излезе на китайския пазар в края на 2016 г.

Дългата 4,98 метра лимузина е плод на сътрудничеството с DongFeng и ще се произвежда във Вухан. Новият флагман е позициониран от Citroën в D-сегмента, тоест в горния среден клас. С междуосието си от 2,90 метра моделът предлага щедро място. За производителя освен много място от значение са висококачествените материали и „полезните технологии за всекидневието“.

Водачът разполага с 12-инчов дисплей с уреди с голям дигитален скоростомер. В средата на арматурното табло и допълнителен 8,0-инчов тъчскрийн. Широка средна конзола разделя водача и пътника до него, а подобна конзола между возещите се отзад може да се сгъва. Тапицерията на седалките е кожена, а по централната конзола има декоративни елементи от дърво и алуминий. Някои детайли обаче приличат на тези в C4 Cactus. За комфорта на пасажерите се грижат четиризонов климатроник, както и вентилация и функция за масаж за всичките четири седалки в колата.

Сред асистиращите системи ще намерите система за разпознаване на пътни знаци, темпомат с функция за аварийно спиране, система за предотвратяване на сблъсък, 360 градусова камера, както и много други. От Citroën засега не дават информация за двигателите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин