Citroën пуска очила срещу морска болест


5
юли
2018

Дългоочакваните летни ваканции, както и дългите пътувания, свързани с тях, сa вече тук. С широката употреба на смартфони и таблети, все повече деца и възрастни прекарват времето, в което пътуват, в четене. Много хора обаче страдат от морска болест. Над 30 милиона души в Европа се оплакват от хронично прилошаване по време на пътуване.

В отговор на този проблем Citroën представя SEETROËN, първите очила, които се справят с морската болест. Принципът, на който функционират очилата SEETROËN, е прост. Те съдържат цветна течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се разрешава конфликтът между сетивата.

Черпейки опит от решение, което е разработено за моряци, Citroën дава възможност и на широката публика да се пребори с дискомфорта, който може да се появи както на лодка, така и в автомобил, автобус или самолет. Решението се казва SEETROËN. Очилата SEETROËN използват технологията Boarding Ring, разработена от едноименния стартъп, чиято база се намира във Вар, Южна Франция. Парамедицинската разработка е патентована и тествана, и дава резултат в 95% от случаите.

Четири ринга, два разположени пред очите и два встрани, са пълни с движеща се течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се решава конфликтът между сетивата, който е причина за проблема.

Как точно работят очилата?

  • Пасажерът трябва да сложи очилата веднага след като почувства първите симптоми на гадене.
  • След около 10 – 12 минути очилата позволяват на съзнанието да ресинхронизира с движението, възприето от вътрешното ухо, докато очите са насочени към неподвижен обект като смартфон или книга.

Подходящи са за употреба от възрастни и деца над 10 години (когато вътрешното ухо е напълно развито). Очилата могат да се споделят и могат да се носят върху диоптрични очила. Очилата SEETROËN са в продажба от днес на цена от 99 евро в онлайн магазина на Ситроен (lifestyle.citroen.com).

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >