AUTO BILD България / Citroën представи нов голям SUV

Citroën представи нов голям SUV


25
май
2018

Citroën представи европейската версия на C5 Aircross, SUV от ново поколение с уникален характер. Моделът предлага безпрецедентна оферта за персонализиране с 30 комбинации за екстериора. „Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, C5 Aircross е най-модулируемият и комфортен SUV в своя сегмент“, гласи официалното прессъобщение. Оборудван с окачване Progressive Hydraulic Cushions® (с прогресивни хидравлични ограничители) и седалки Advanced Comfort, той предлага ново преживяване на борда, типично за марката с шевроните. Освен това е и с невероятно гъвкав интериор, разполагащ с три индивидуални плъзгащи, прибиращи и накланящи се задни седалки, и багажник с най-добър обем в класа (от 580 до 1630 литра). Съвременен и високотехнологичен, той е оборудван с 20 системи в помощ на управлението, сред които Highway Driver Assist, автономно управление от второ ниво и Grip Control с Hill Assist Descent, за да тръгне по неотъпканите пътища, както и шест технологии за свързване, включващи безжично зареждане на смартфони. Произведен във Франция в завода в Рен-Ла Жане, новият C5 Aircross ще бъде пуснат на пазара в Европа до края на 2018 г. и ще бъде първият Citroën с версия Plug-In Hybrid PHEV (до края на 2019 г.).

Стилът на C5 Aircross е в съзвучие с последните модели на Citroën: той подновява установените в сегмента кодове чрез своето мощно и решително присъствие без агресивност и с предлаганата персонализация чрез избор на цветове, запазена марка на Citroën. Неговата морфология и размери (дължина 4 500 мм, ширина 1 840 мм, височина 1 670 мм, клирънс 230 мм) го поставят в сърцето на сегмент SUV C. Здраво стъпил на големи колела с диаметър 720 мм, той предлага гама джанти от 17 „, 18″ и 19 “ с динамичен дизайн.

Предницата, широка и внушителна, представя напълно самоличността на Citroën, с шеврони и технологичен светлинен Full LED подпис на две нива върху решителна импозантна решетка. Горните светлини, включващи дневни светлини и мигачи са в продължението на шевроните, простиращи се по цялата ширина на автомобила и хармонират с долните светлини, разположени в продължението на решетката със същото движение, с което придават на C5 Aircross модерен и изразителен поглед. Дълъг и висок капак с подчертани форми извежда на преден план здравината и издръжливостта на този боец – защитник, а странични отвори подсилват ширината на автомобила. Цветните елементи оживяват предницата и подчертават характера й, като при най-новите модели Citroën C3, C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, тези визуално много силни графични елементи са истински отличителни белези на новата гама Citroën.

C5 Aircross ще предлага гама от двигатели Euro 6.2, ефективни и мощни, от последно поколение, идеални за ежедневни пътувания, за пътуване през почивните дни или ваканции, с шестстепенната ръчна скоростна кутия BVM6 или 8-степенната автоматична скоростна кутия EAT8, за управление на високо ниво и изключителна ефективност:

  • 2 бензинови версии: PureTech 130 S & S BVM6 и PureTech 180 S & S EAT8,
  • 3 дизелови модификации: BlueHDi 130 S & S BVM6, BlueHDi 130 S & S EAT8 и BlueHDi 180 S & S EAT8.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >