Chevy „наточва“ Camaro

През есента на 2016 г. Chevrolet ще лансира състезателния пакет 1LE за новото Camaro. За първи път той ще бъде предлаган както за 6-, така и за 8-цилиндровите версии

1002
2016

Във втората половина на 2016 г. Chevrolet ще представи новото Camaro със състезателния пакет 1LE. Заводският тунинг на окачването трябва да подготви „американеца“ за борбата с хронометъра в Уилоу Спрингс и компания и за първи път ще бъде предлаган за 6- и 8-цилиндрови модификации с ръчна скоростна кутия. В случая с V6 Coupe пакетът съдържа главно компоненти от окачването на Camaro V8 като амортисьори и стабилизиращи щанги, алуминиеви джанти с гуми Goodyear Eagle F1, спирачки Brembo и блокаж на диференциала. Пилотът „сортира“ предавките с помощта на къс скоростен лост. Специалният модел се познава по сатенено черния капак на мотора.

И двете Camaro 1LE имат черен капак на двигателя, V8 (на снимката) има допълнително сплитер отпред.

И двете Camaro 1LE имат черен капак на двигателя, V8 (на снимката) има допълнително сплитер отпред.

Специални гуми за V8

Camaro SS 1LE въвежда изцяло новото окачване FE4, ориентирано към максимална динамика. Допълнително машината с над 400 к.с. и V8-двигател разполага със системата за адаптивни амортисьори Magnetic Ride Control от Corvette, регулируем блокаж на диференциала и специално разработени състезателни гуми Goodyear. Пилотът и навигаторът се настаняват в серийните седалки Recaro. 6-буталните спирачни апарати Brembo гарантират оптимално обратно ускорение за Muscle Car-a, а разработената за писта охладителна система – на правилната температура за маслото на диференциала, двигателя и трансмисията. Отличителен белег за 8-цилиндровото изпълнение са решените в сатенено черен цвят капак на мотора и капаци на огледалата, както и антикрилото от три части.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин