Chevrolet Suburban: класика на деня


10
юли
2019

Chevrolet Suburban от 80-те години е внушителен SUV. Неговата неразрушимост е въодушевяваща. Нашата класика на деня!

Осмият Chevrolet Suburban (1973-1991) е щедро моторизиран, огромен и внушителен. По свой начин е олицетворение на американския начин на живот. Ако разполагате с нужните пари за гориво, то този модел не е лоша идея: техниката му е надеждна и много издръжлива.

Осмото поколение на Suburban е с Big Block. Внушителният V8 разполага с работен обем от 7,4 литра и 240 к.с. Те са на разположение при 3800 об/мин. Трансмисията е 3-степенна Turbo-Hydramatic TH 400 на практика е неразрушима и през 70-те години на миналия век се използва дори от Rolls-Royce. 20 литра на 100 километра е разходът на гориво. Алтернативно за модела се предлага и 6,2-литров дизелов агрегат. По онова време той е насочен към европейската клиентела на модела. В днешно време Suburban се среща рядко, особено в бензиновия си вариант.

На борда на модела има място за до девет души – стига да се сместят малко. Задните редове седалки се сгъват произволно, но не предлагат странична опора. Освен това тапицерията от винил ще ви кара да се изпотявате през лятото. В техническо отношение Chevrolet Suburban е товарен автомобил. Каросерията е разположена върху стоманена рама. Целият заден мост с листови ресори е задвижващ, а срещу доплащане клиентите са можели да поръчват и 4х4. Пътното поведение прилича на такова на комфортна лимузина.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин