Chevrolet представи Camaro Hot Wheels Edition


27
окт.
2017

През 2018 Hot Wheels отбелязва 50-тата си годишнина. Chevrolet и компанията за коли-играчки работят заедно от години. Юбилеят ще бъде отпразнуван с Camaro Hot Wheels Edition и специалното COPO Camaro. И двете версии са „облечени“ в типична за Hot Wheels премяна: ярко оранжев цвят и уникален комплект джанти.

Hot Wheels-пакетът за стандартната версия на Camaro струва 8 400 лева и е лимитиран в 2 500 бройки. Всички са боядисани в оранжева боя Crush и са с оранжево-черен интериор. Боята е подобна на Hugger Orange на Camaro от 1969 г. Колите получават сиво-бели линии, сиви джанти и Hot Wheels-емблеми на калниците. Затъмнени стопове и и черни емблеми завършват контрастта с оранжевия цвят.

В допълнение към оранжево-черния интериор, Hot Wheels-пакетът добавя оранжеви предпазни колани, щамповани подглавници и Hot Wheels-емеблеми на волана и праговете.

Новото COPO Camaro Hot Wheels Edition е безспорно най-близката до истинска кола на Hot Wheels, която в Chevrolet са правили. Заводският драгстер има дебели гуми Hoosier и голяма издатина на предния капак, която крие механичния компресор. Това придава на автомобила леко нереален вид. Въпреки че концепцията е боядисана в оранжев металик, крайният продукт ще има същия цвят Crush като стандартните версии.

Ще бъдат пострени само 69 COPO Camaro-та. Това включва и Hot Wheels версиите. Автомобилът е оборудван с атмосферен  5,0-литров V8-двигател, който е базиран на LT1 от Camaro SS и снабден с подобрени части. 7,0-литровият V8 и 5,7-литровият V8 с механичен компресор са опционални. Последният може да измине четвърт миля за 8 секунди, достигайки скорост от 257 км/ч. Всички COPO-версии имат одобрена от SFI тристепенна автоматична трансмисия и цял заден мост.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин