Charger и Challenger: последен шанс за V8-легендите

0705
2023

Със спирането на Dodge Charger и Challenger скоро ще приключи една легендарна ера в автомобилостроенето. Сега феновете на моделите получава един последен шанс да се сдобият с тях

Последно повикване! Така вносителите на Dodge приканват клиентите с модели, които ще се появят през 2023 г. Сред тях са различни Charger, Challenger и Durango. Разбира се във варианти, предназначени за верните фенове на Dodge. Имена като Hellcat и Redeye карат сърцата на почитателите да туптят учестено. Сега европейските клиенти на марката получават последна възможност да се сдобият с тях.

Dodge Challenger и Charger

Coupé-то ще се предлага със следните моторизации: като Challenger SXT с 3,6-литров V6 и двойно задвижване, Challenger R/T с 5,7-литров V8 агрегат, Challenger Scat Pack Widebody с 6,4-литров V8 мотор и двете най-яки изпълнения Challenger SRT Hellcat Jailbreak и Challenger SRT Hellcat Redeye Jailbreak. Последните две версии са оборудвани с 6,2-литров V8 двигател с 818 к.с.

Charger също ще се появи в някои от легендарните си варианти за последен път в Европа: Charger Scat Pack Widebody, Charger SRT Hellcat Jailbreak и Charger SRT Hellcat Redeye Jailbreak. Всички модли на Charger са с V8-мотор.

Освен това ще има още няколко строго лимитирани версии: Challenger Shakedown Widebody, Challenger Swinger Widebody, Charger Swinger Widebody, Charger Superbee и Challenger Black Ghost.

Dodge Durango

Ако пък харесвате по-просторните автомобили, то също можете да се възползвате от последното повикване. Портфолиото включва и Durango – естествено с V8! И по-конкретно Durango SRT Hellcat с 6,2-литров V8, както също и Durango R/T Premium, SRT Premium и SRT Hellcat Premium – всички със задвижване на четирите колела и V8 агрегат.

Моделите вече се предлагат от този месец при търговците. Така, че феновете на големия работен обем това е може последен шанс за сдобиване с модели (нови), които вече няма да се предлагат никога (освен на пазара за употребявани автомобили).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин