AUTO BILD България / Carlex превръща Vito в AMG

Carlex превръща Vito в AMG

Mercedes Vito като AMG?! Това, което го няма серийно от завода, може да бъде създадено от полските тунинг специалисти. Дали обаче зад атрактивната външност се крие нещо повече?


25
авг.
2017

Mercedes Vito имал AMG-версия? Всъщност това, което ви прави впечатление на тези снимки, е бодикитът на Carlex. И ако се питате дали е серийно, тунерите ще се зарадват – защото това би означавало, че са изпълнили задачата си качествено. Модификациите, естествено, са извършени след продажбата на колата. Хората от Carlex са познати преди всичкo с ексклузивните си кожени салони, но сега се решили да подготвят и външен пакет в АМG-стил. Отпред веднага се набива на очи въздухозаборникът. Единствено зелената декоративна лайстна ще подскаже на непознавачите, че става въпрос за нещо, което не е излязло от Афалтербах. Праговете на Vito стигат почти до земята, а отзад „респектира” ауспухова система с четири тръби в компанията на дифузьор.

Още по-интересно става, когато бъде отворена плъзгащата се врата: тогава се открива салон с кожа, докъдето ти стига погледът! Carlex използва кравешка кожа в черен и бял цвят, съпътствана с фини зелени декоративни шевове. В кожа са облечени също скосеният отдолу волан, както и скоростният лост. Който очаква и силов тунинг, ще остане разочарован: под капака работи серийният агрегат на 116 CDI. В ранните си версии моторът генерира между 88 и 114 к.с., а в рестилизирания Vito oт снимките – 163 „коня”. Топмоторизацията е със 190. Как да не помечтаеш и за AMG-версия?

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин