Can-Am ще произвежда електрически мотоциклети

2504
2022

Когато човек чуе името Can-Am, oбикновено първо се среща за атрактивни триколки, създадени единствено с идеята да доставят удоволствие при каране. Трайкове като Spyder или Ryker от години въодушевяват „байкърите“, които искат да изпитат усещането от карането на мотоциклет, но не притежават необходимата за целта шофьорска книжка. В историята на дъщерната на BRP (Bombardier Recreational Products) компания обаче важна роля са изиграли и кросовите мотоциклети.

Преди 49 години Can-Am пуска първата си офроуд машина на пазара и веднага започва да печели победи в различни състезания, в т.ч. и за издръжливост. Успехите в моторспорта бързо се превръщат в стимул за покупка – и така производителят започва да реализира много добри продажби.

Първите модели на ток – от средата на 2024 г.

„Много „байкъри“ и до ден-днешен се възхищават за невероятните си изживявания с тогавашните Dirtbikes. Сега стъпваме върху богатото наследство на марката Can-Am, за да вдъхновим и зарадваме ново поколение мотоциклетисти и ентусиасти на тема електрически превозни средства“, казва Хосе Бойсжоли, президент и главен изпълнителен директор на BRP .

Планът на компанията е първите електрически байкове да бъдат пуснати на пазара в средата на 2024 г. Освен че ще бъдат подходящи за офроуд, машините на Can-Am ще стават и за каране във всекидневието.

Тийзър изображение разкрива за първи път плановете на канадците. На него освен мотоциклети за мотокрос с ръбести форми личат и триколки. Ето защо е напълно възможно електрификацията да обхване не само 2-, но и 3-колесните продукти на Can-Am.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин