Cadillac направи по невнимание 1000 Sleeper-a

0112
2020

С „фалшиви“ надписи, индикиращи по-мощна модификация, определен автомобил може лесно и бързо да започне да изглежда по-престижно. Искате да превърнете собственото си Audi A6 2.0 TDI в RS 6? Няма проблем: лепвате логото RS 6 върху капака на багажника и ще залъжете поне лаиците. Но това са детски истории… Истинският „гъдел“ е по обратния път – т.е. да превърнеш някой по-мощен автомобил в Sleeper с индикации от по-слабa версия.

Именно това са направили неволно хората от Cadillac наскоро: вместо да поставят обозначението „500T“ за втория най-мощен двигател, производителят неволно пусна около 1000 седана CT4 с „по-слабо“ лого. Любопитно: името, избрано по погрешка, изобщо не съществува в моделната гама на Cadillac!

Безплатна смяна

При Cadillac от началото на 2020 година моторизацията в задната част на автомобила бива индикирана в зависимост от въртящия момент в Нм. Стойностите са закръглени до 50. Конкурентът на BMW Серия 3 CT4 се предлага с три 2-литрови четирицилиндрови двигателя (като 350T) и с два 2,7-литрови четирицилиндрови (500T и спортния модел V). 500T генерира 314 к.с. и 475 Нм максимален въртящ момент. Както съобщава порталът cadillacsociety.com, първите 1000 бройки на 500T са получили надпис „450T“.

Според възприетата номенклатура той указва, че съответният CT4 има по-слаб двигател, който дори не съществува в моделната палитра. Не е ясно как се е стигнало до гафа и защо изобщо са били създадени грешни букви. Клиентите, които не могат да живеят с „подценяването“, могат да получат нова табелка в сервиз на Cadillac напълно безплатно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин