Caddy PanAmericana – с истински офроуд дух

0607
2021

„PanAmericana“ –  легендарният маршрут от Аляска до Огнена земя отдавна се е превърнал в автомобилна мечта за свобода и приключения за всички любители на пътешествията по цял свят. Олицетворение на този дух е и новият Caddy PanAmericana от Volkswagen Лекотоварни автомобили, който вече е на разположение за поръчка във лекотоварен вариант за градски доставки и като многофункционален семеен ван. Сред най-отличителните елементи в дизайна на модела са защитните панели на арките на калниците и праговете в offroad стил, както и допълнителните черни лайсни на вратите.

Само хората, които си поставят необикновени цели, могат да открият нови неща. Идеалният спътник в подобни смели начинания е новият Caddy PanAmericana, който допълва гамата на петото поколение на Caddy и разширява състава на серията PanAmericana на Volkswagen Лекотоварни автомобили, присъединявайки се към добре познатия Multivan 6.1 PanAmericana.

Броните с релефна повърхност и защитните панели на дъното на каросерията в предната и задната част не оставят място за съмнение –  Caddy PanAmericana винаги е готов за нови открития и предизвикателства (понякога дори в леко пресечен терен) далеч от асфалтираните пътища. Моделът вече е на разположение за поръчка, както като пътническа версия, така и във вариант Cargo. Оборудването на Caddy предлага до 19 системи за асистенция на водача, с които всяко пътуване извън утъпканите пътища се превръща в безопасно удоволствие. Включените в стандартното оборудване предни и задни LED светлини, както и 17-цоловите алуминиеви джанти с гланцова повърхност също допълват чара на новия Caddy PanAmericana, излъчващ здравина и издръжливост. Допълнения като сребристите декоративни вложки в защитните панели на вратите на свой ред акцентират върху привлекателната външност на Caddy PanAmericana, който изглежда също толкова добре, както по градските улици, така и пред модерните кафенета.

Новият Caddy PanAmericana – защитни панели в черно на арките на калниците, праговете и вратите. Особено елегантни детайли са хромираните вложки в лайсните на вратите и включените в стандартното оборудване на новия модел 17-цолови джанти.

В пътническото ниво на оборудване „Life“ и градския лекотоварен вариант „Cargo“ новият модел е в състояние да предложи всичко онова, което високо ценят хората с активен стил на живот, занаятчиите и индивидуалистите – впечатляваща външност със спортен offroad дух, подчертан от здравите защитни панели на каросерията. Изпълнената в сребристо защита на дъното на каросерията в предната и задната част, лакираният в основния цвят на каросерията цветен елемент в радиаторната решетка без хромирани декорации и релсите за багажник на покрива в сребристо умело допълват впечатлението за здравина и приключенски дух.

Новият вариант на Caddy сполучливо акцентира върху жаждата за приключения – логото „PanAmericana” личи добре върху продължението на релсата на плъзгащата се врата, върху предлаганата по избор двукрила задна врата или върху вертикално отварящия се заден капак, както и на радиаторната решетка на Caddy и Caddy Cargo. Надписът Caddy отзад е пропуснат, което говори красноречиво за статута на PanAmericana като независим член на новото семейство Caddy и по отношение на външния вид.

Излъчване на здравина и издръжливост и многобройни практични акценти – новият модел предлага всички модерни функции за асистенция на водача от допълнително предлаганата система за асистирано шофиране при дълги пътувания Travel Assist, през асистента за следене за опасност в „слепите“ ъгли в полезерението на водача (асистент при смяна на лентата на движение) и за предупреждение за опасност при движение на заден ход и паркиране (асистенция при напускане на паркомястото), до функцията за подпомагане на маневрите с ремарке (Trailer Assist) . Пълната гама от „лични асистенти“ допринасят и за значително повишаване на безопасността и комфорта в новия Caddy PanAmericana и по този начин осигуряват осезаема и ефективна подкрепа на водача.

Сред акцентите в интериора на пътническата версия на основата на Caddy „Life” са новите тапицерии на седалките „Pinestripe“, включеният в стандартното оборудване малък кожен пакет с кожена облицовка на многофункционалния волан и маншона на скоростния лост, педалите и опората за крака на водача в стил алуминий, облицовките на вратите с декоративни вложки и централната конзола с изпълнение като при по-високото ниво на оборудване Caddy „Style“. Към това се добавят сребристите защитни панели с надписи на праговете на предните врати, воланът с декоративна вложка, надписът PanAmericana и включените в стандартното оборудване подови постелки отпред и отзад.

Новият Caddy PanAmericana – декоративно фолио с надпис като продължение на релсата на плъзгащата се врата. Надписът „Panamericana“ личи добре и върху двукрилата задна врата, респ. върху вертикално отварящия се заден капак, както и върху радиаторната решетка на последното попълнение в семейството на Caddy/ Caddy Cargo.

Новият Caddy PanAmericana се предлага само с късо междуосие в пътнически и товарен вариант и с възможност за избор на бензинов TSI двигател с мощност 84 кВт или на турбодизел TDI във варианти с мощност 75 и 90 кВт. На разположение в зависимост от двигателя е и избор на задвижване – с предно предаване, 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия DSG, както със система за двойно предаване 4MOTION с 6-степенната механична предавателна кутия.

Всички двигатели се предлагат стандартно с икономична технология Blue Motion и се отличават с нисък комбиниран разход на гориво между 4,5 литра (TDI) и 5,7 л/100 км (TSI), съответстващ на комбинирани емисии на CO2 между 119 и 133 г/км. Всички двигатели отговарят на изискванията на най-новия емисионен стандарт Euro 6d-ISC-FCM.

Новият Caddy PanAmericana – истинска мечта за пътешествениците и хората с приключенски дух. Надписът PanAmericana върху лакирания в основния цвят на каросерията елемент на изчистената радиаторната решетка без хромирани детайли. Моделът се предлага стандартно с LED светлини.

В зависимост от вида на задвижването, Caddy PanAmericana може да тегли прикачен товар с максимално допустимо тегло до 1,5 тона, а в зависимост от нивото на оборудване да превозва товари с тегло до 679 килограма (допустимо натоварване на покрива 100 кг, допустим товар върху теглича 75 кг).

С внедряването на най-новия еволюционен етап от развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели MQB на Volkswagen, цялата гама от лекотоварни модели Caddy получи достъп до многобройни нови технологични решения  – иновативни асистиращи системи като „Travel Assist“, „Trailer Assist“ и новата функция за предупреждение за опасност при маневри на кръстовище като част от „Front Assist“, както и асистиращите системи за подкрепа на водача при смяна на лентата на движение и излизане от мястото за паркиране повишават безопасността и комфорта в новия Caddy. Пет от до 19-те възможни асистиращи системи при Caddy, включително и при новия PanAmericana са напълно нови, а останалата част от гамата е практически изцяло обновена.

Новият Caddy PanAmericana – оцветените панели в стил защита на пода в предната (на снимката) и задната част на каросерията.

Петото поколение на бестселъра Caddy, произведен в тираж от над три милиона екземпляра в предходните генерации, предлага множество реални предимства за потребителите и в лицето на новия модел в offroad стил – PanAmericana. Разбира се, асистиращите системи не са единствени сред тях, но имат значителен принос за повишаване на безопасността и комфорта, осигурявайки активна и пасивна подкрепа на водача.

Новото поколение на Caddy в качеството си на многофункционален модел в гамата на Volkswagen Лекотоварни автомобили залага – не само в лицето на Caddy PanAmericana, и на многобройни други новаторски технологични решения, които правят Caddy още по-практичен, ефективен и уверен в изпълнението на задачите.

Caddy PanAmericana е отличен спътник в семейните излети сред природата

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин