AUTO BILD България / Caddy Maxi за къмпинг

Caddy Maxi за къмпинг

Зад името Reimo Camp се крие VW Caddy, което се превръща в къща на колела: с вдигащ се покрив, две легла и кухненски блок


18
ян.
2018

Като Reimo Camp VW Caddy „еволюира“ до рафиниран миникемпер. На ограничено място ще откриете всичко, от което запаленият къмпингар има нужда: кухненски бокс, канапе и място за сън. От Reimo са монтирали дори вдигащ се покрив. По този начин не само височината за правостоящи се увеличава до 2,05 м, но и се открива допълнително пространство за второ легло. При размери 93х195 см мястото за спане е оптимално за един човек, за двама става прекалено тясно. „Дневната“ е с гъвкаво разпределение: когато задните седалки са сгънати, с една възглавничка и вдигането на облегалка „изниква“ удобно кухненско канапе. За хранене прилежащата масичка просто се закрепва върху кухненския бокс. Когато от нея няма нужда, тя се демонтира и скрива, поставена от вътрешната страна на задния капак.

Щом искате да си сготвите, отваряте едно от чекмеджетата на кухненския плот – оттам излиза газов котлон. Продуктите можете да съхранявате в преносимата хладилна кутия с компресор, която също е „скрита“ в чекмедже. Кемперът „баничарка“ разполага с мивка и два резервоара – за чиста и за отпадъчна вода с обем 13 л всеки, както и с 12-волтова електрическа инсталация. Срещу кухненския бокс също има място за сън – с площ до 113х200 см. Има вариант и за сгъване на единично легло – и тогава се отваря „коридорче“ за минаване от предната към задната част на колата.

Въпреки модификациите на Reimo на клиентите няма да им се налага да се отказват от традиционните положителни страни на VW Caddy: дори с „покрив за сън“ височината на автомобила е 196 см – и така ниските паркинги не са проблем. Когато леглата са сгънати, товарното пространство на Caddy може да бъде използвано напълно. За база на Reimo Camp е използван VW Caddy Maxi, което е по-дълго с 47 см от стандартната версия на модела. Цените на Reimo Camp с 1-литров бензинов мотор (102 к.с.) и 5-степенна ръчна трансмисия започват от 66 000 лева (по данни за Германия). На практика преустройството за кемпер става на всяко Caddy Maxi – единственото условие е да няма въздушни възглавници отстрани, а от Reimo препоръчват изпълнения с две плъзгащи се врати, осигуряващи по-лесен достъп до интериора.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >