Caddy-то на Skoda

Второто поколение на Skoda Roomster беше подготвяно, но междувременно мениджмънтът на компанията взе решение то да не влезе в серийно производство. AUTO BILD представя как щеше да изглежда моделът

2912
2015

 

Няма да има второ поколение на Skoda Roomster. Малко преди планираното за 2016 г. представяне на модела чехите взеха решение да не лансират ново издание на компактния ван. Той обаче беше подготвен – до това заключение стигнахме, след като се натъкнахме на снимка в Instagram, на която се вижда новият Roomster в завода. Фотографията доказва това, което ние отдавна очаквахме – вторият вариант на Roomster е разработен на базата на VW Caddy. По този начин се намаляват разходите за развойна дейност. Досегашният Roomster, базиран на малката Fabia, беше интересен само за Европа, където реализираните бройки не бяха толкова много – и затова инвестицията в нов модел не си заслужаваше.

Изглежда, Skoda не е модифицирала много Caddy. На изображението откриваме промени по фаровете, радиаторната решетка и емблемата. Вероятно именно липсата на диференциация между двата модела и възможната вътрешна конкуренция в концерна Volkswagen са били причината Roomster да не продължи живота си. Сега който търси „баничарка“, ще трябва да отиде директно към „крилото“ за лекотоварни на VW.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин