AUTO BILD България / Cactus за сърфисти дебютира в Женева

Cactus за сърфисти дебютира в Женева

Специална серия, родена от сътрудничеството между Citroen и Rip Curl, световен бранд в света на сърфовете, ще бъде показа на автосалона в Швейцария


23
фев.
2016

Чрез партньорството с Rip Curl, чието име е синоним на сърф от 1969 г., Citroën възнамерява да укрепи outdoor духа на C4 Cactus чрез по-изразителна и радикална версия. Така френската компания предлага на любителите на версия, подходяща за един живот, в който преобладават отдих, почивка и удобство. Тази философия е я унисон с марката Rip Curl, родена в Торки в Австралия, на няколко часа път с кола от легендарното място за сърф Cactus Bay.

Citroën C4 Cactus Rip Curl е оборудван със система Grip Control и специални гуми Mud & Snow, улесняващи движението на труден терен (Goodyear 205/50 R17 89V – Vector 4Seasons) – за повече сцепление извън пътя. Свързаната директно с ESP Grip Control разполага с четири режима на работа – стандартен (за асфалт), за пясък, за всички терени (идеален за кал, мокра трева и др.), за сняг и ЕSP off. Задвижването е само предно – както и при другите модификации.

Отвън версията се разпознава по белите капаци на огледалата за обратно виждане, на белите релси на покрива, както и на блестящата бяла лепенка, комбинираща геометрични мотиви с логото на Rip Curl, служеща за подпис вертикално на предния калник. Задната странична част на каросерията на автомобила има същия мотив, поставен хоризонтално с добавен бял надпис Rip Curl. Графичен дизайн, който напълно свързва автомобила със света на сърфа.

Интериорът на Citroën C4 Cactus Rip Curl е с цветни акценти оранжево Pulp Orange – тонизиращ и енергизиращ цвят. Предпазните колани с цвят Pulp Orange контрастират със сивия цвят на плата на седалките Tissu Mica Grey (серийно) или съчетание кожа/плат Mixte Cuir Back/Tissu Black (опция).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин