/ C-клас комби: този товарач е безупречен

C-клас комби: този товарач е безупречен

Нашите тестови автомобили трябва да изминат 100.000 километра в продължителните ни тестове. Тук ще прочетете, какво преживяваме междувременно с тях!

На пръв поглед новото ни попълнение в автопарка за продължителни тестове Mercedes C-клас T-модел няма слабости – синият цвят металик му отива добре.

Във всекидневието обаче важни са други неща – например вътрешните добродетели като удобни седалки, които в случая (на първия ред) предлагат функция масаж, безупречната инфотейнмънт система с вертикално позиционирания голям дисплей и образцовата система за гласови команди. Е, можем да се откажем от непрактичните плъзгачи за силата на звука на волана и на централната конзола) до самото „сърце” на модела: 2-литровият, 4-цилиндров дизелов агрегат в предницата, който прави модела C 220 d.

Разполагащият със 197 к.с. със самовъзпламеняване бива подпомаган от интегриран в 9-степенната автоматична трансмисия стартер-генератор, тоест от допълнителен електромотор. От своя страна той разполага с 23 к.с., но впечатление правят преди всичко допълните 200 Нм, които са на разположение преди 1800 оборота, или когато дизеловият агрегат предоставя своите 440 Нм. Така комбито няма турбодупка.

Mercedes обещава за разхода 4,5 л/100 км, но всеки водач ще постигне резултат с 5 преди запетаята. Естествено ще се радва, когато след зареждане догоре бордовият компютър показва остатъчен пробег от 1200 километра. Но дори и когато бързате, ще харчите около 7,7 л/100 км.

От какво бихме могли да се оплачем? Задната камера се включва доста шумно, а при скорост от над 200 км/ч (максималната е 242 км/ч)  Benz-ът не е много стабилен на пътя, задницата му изглежда лека – поне натоварена само с кучето с тегло от 35 кг. Иначе вътре ще поберете доста повече – вместимостта на комбито е до 1510 литра, като полезният товар е 555 килограма. Кучешките косми се махат трудно – на прахосмукачката ѝ бяха необходими 15 минути, за да почисти багажника…

Mercedes C 220 d T-модел в продължителния тест на AUTO BILD:

• старт: 21-ви април 2023 г.
• цена на тестовия автомобил с екстрите: 81.271 евро
• досега сме изминали: 5395 км
• тестов разход на гориво: 6,1 л дизел/100 км
• плюсове: много място, страхотни седалки, супер инфотейнмънт система, мощно и икономично задвижване.
• минуси: двигателят е малко шумен, от темпо 200 км/ч комбито не е много стабилно на пътя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин