Cледващият AMG SLR: мечтата за суперспортист с 1050 К.С.

0802
2016

SLR НЕ Е СРЕД МАЙСТОРСКИТЕ творения на AMG. Създаденият съвместно с експертите на тема суперспортисти от McLaren двуместен модел е по-скоро за привличане на погледите, отколкото машина за шофиране. Затова пък новото поколение на модела с крилати врати SLS се представи значително по-добре на пътя и на пистата. С актуалния GT-S AMG се наложи в по-достъпен ценови клас, което не означава, че мечтата за спортна кола вече не е мечта. Дори напротив: след опити като C112, CLK GTR и различни версии Black Series сега времето за истински изтребител отново е настъпило. Как обаче трябва да изглежда този лекоатлет? Прагматиците застъпват мнението за разширена платформа на суперспортен автомобил (MSA), който освен SLC, SL и AMG GT ще покрие и новите High-End модели. Характеристики:

– предно-средно разположен двигател, например турбо V6
– двойно задвижване посредством електрифицирана предна ос
– системна мощност от близо 650 к.с.
– лека конструкция от смесица от материали, нова концепция за вратите
– активна аеродинамика
– задни завиващи колела
– 3000 автомобила годишно
– цена от 500 000 до 600 000 лв.

Звучи добре, но може и още по-добре. Например посредством AMG Hypercar, която ще бъде в същата ниша като LaFerrari и McLaren P1. Възможните характеристики:
– средно разположен двигател, турбо V8
– дизайн Ground Effect
– конструкция от смесица от материали с висок дял на карбона
– двойно задвижване, две електрически машини с по 125 кВт на предната ос
– системна мощност от близо 1050 к.с.
– задни завиващи колела
– лимитирана серия от 500 до 750 бройки
– цена от над 2 милиона лева.

И в двата случая първоначално ще се появи Coupé, а после ще има и роудстър, Black Series и GT3 варианти. Концепцията с предно разположен двигател подхожда повече на техническата платформа, а алтернативата със средно разположен мотор е по-въодушевяващият вариант за модела а ла „сребърна стрела“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин