Bürstner Ixeo I 690 G: S-клас на кемперите за 150 000 лв.

3004
2019

Той определено изглежда като хищник! Дори като акула… тези мисли преминават в съзнанието ми, докато д-р Николай Иванчев, управител на Холидей Мобайл, официалния представител на Bürstner за България, акцентира вниманието ми върху предните светлини с LED-техника при новия интегриран кемпер Ixeo I 690 G. Защо дизайнерите са избрали да придадат на този „дом на колела“, струващ около 150 000 лева, толкова агресивен външен вид, за мен остава загадка. Тъй като интериорът на Ixeo няма нищо общо с агресията – а създава усещане за неподправен уют.

Интелигентните решения за оползотворяване на пространство обособяват масичка за работа зад мястото за водача

Ixeo I е разработка изцяло на Bürstner, използваща въведената преди година моделна линия Lyseo. Toва си проличава при конструкцията на пода. Модерната каросерия, направена от стъклени влакна, използва двоен под, който се обособява между надстройката и „голото шаси“ на Fiat Ducato. Oт една страна, това позволява обособяването на ниши за вещи (напр. стълбата за леглата) в пода, а от друга – оформянето на интериор, в който има минимален брой стъпала. Дори цялата бордова електроника е разположена под пода в специални отделения.

Кухнята е компактна, но функционална. Масата и плотът са направени от термоустойчив материал

Значителна стъпка напред при Ixeo I маркират свързващите зони между стените и покрива. Панелът на покрива с обшивка от фибростъкло е огънат странично и залепен с облечената в алуминий странична стена. Това не само изглежда елегантно и допринася в голяма степен за подобряване пътното поведение на машината, но и oсигурява защита от градушка за ръбовете с издръжлива пластмаса. Естествено, при тази сложна конструкция са използвани само висококачествена XPS-пяна като изолация и неподатливата на влага полиуретанова пяна вместо дърво. Във вътрешността е приложено основно фолирано дърво.

Връзките за мръсната и чистата вода са изнесени удобно на едно място, а във второто отделение има пространство за 2 газови бутилки

„Въртящите се седалки за шофьора и пътника до него са удобни като креслата в хола ви“, усмихва се Иванчев, а на масичката под страничния прозорец ще можете да разположите лаптопа си, ако по време на отпуската (не дай си Боже) се наложи да проверите служебната си електронна поща. Зад диванчето се намира „кухненският бокс“ с три газови котлона и мивка, която има капак, за да използвате максимално много място върху термоустойчивия плот. Ixeo I 690 G предлага места за спане на максимум шестима пътници – така че и големите семейства ще могат да се насладят в максимална степен на ваканцията си.

Скрито осветление е предвидено и за спалнята, където могат да спят двамата родители и детенцето им
Линията на мебелите е продължена от леглото към шкафовете, които осигуряват допълнително място за съхранение

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин