/ Bugatti Chiron от Gumball 3000 се вряза в изпусната на магистралата стълба (ВИДЕО)

Bugatti Chiron от Gumball 3000 се вряза в изпусната на магистралата стълба (ВИДЕО)

Gumball 3000 е известно като тест за издръжливостта на човека и машината, а маршрутът на ралито, поляризиращо мненията на хората с бензин в кръвта, разхожда участниците му в рамките на около 5000 километра из цяла Европа. Естествено, изпитанието невинаги върви гладко – но надали Youtuber-ът Omid Mouazzen е очаквал подобни проблеми: с ултраскъпото си Bugatti Chiron той се удря в стълба, изпусната на магистралата близо до Амстердам! Очевидно тя не е била добре закрепена и е паднала от движещо се превозно средство на платното малко преди хиперавтомобилът за осем милиона лева да я закачи.

Колко струват щетите по Bugatti-то?

Щетата в предната част на Bugatti-то обаче е най-малкият проблем: „Това е опасно за живота! Кой ******* хвърля стълба на магистралата?“, избухва след опасния инцидент Муазен.

Въпреки че в случая холандската полиция не се оказва много полезна, екипът на YouTuber-а все пак се натъква на щастие в нещастието: след катастрофата Chiron-ът може да продължи да се движи – повредите се оказват само козметични.

„Слава Богу, само спойлерът под бронята е счупен, решетката е останала непокътната“, казва Муацен и въздъхва с облекчение: „Сега говорихме с Bugatti и цената на щетите няма да бъде астрономическа, както очаквах първоначално.“

Е, все пак човекът е собственик на Bugatti – така че понятието „астрономическа“ вероятно има други измерения за него. Въпросната част трябва да излезе от порядъка на 20 до 30 хиляди лева. За средностатистическия потребител това е стряскащо, но ако познавате ценовата листа за части на Bugatti, всъщност са жълти стотинки. За сравнение: изцяло нова предна престилка за Chiron в момента се търгува за повече от 600 000 лева! Ето защо ако автомобилът беше закачил стълбата малко по-нагоре, разходите за ремонт щяха да бъдат 20 пъти по-високи…

Дупката, която стълбата е пробила в спойлера под бронята.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин