Bugatti Chiron за под 10.000 лв?

1407
2022

Ако сте се чудели, как досега не се е появило китайско копие на Bugatti Chiron, то бъдете спокойни – то вече е факт и се нарича Shandong P8. Става дума за малък електромобил. Цената му е около 9000 лв.

Естествено този екземпляр не разполага с 8,0-литров W16-двигател с четири турбини и 1.500 к.с. Вместо него за задвижването отговаря електромотор с 3,35 к.с. Да, разликата е 1.496,65 к.с., не е кой знае колко, нали?

72-волтова батерия дава възможност за пробег от 150 километра (звучи прекалено много). Максималната скорост е ограничена на 50  км/ч, иначе моделът може да вдигне цели 65 км/ч.

Естествено и размерите не са същите. Китайският Chiron е дълъг 4,10 метра – може да се паркира лесно в града. P8 се предлага в голям брой двуцветни комбинации, като предницата и страничните части изглеждат добре, макар и да личи, че става дума за копие.

Във вътрешното пространство има 7,0-инчов тъчскрийн, спортен волан, мултимедийна система и голям бутон за включване/изключване.

За разлика от истинския Bugatti Chiron  Shandong P8 предлага четири вместо две седалки. Задните седалки изглеждат доста неудобни.

В Китай са свикнали с копията, и докато тук хората биха се срамували от подобно нещо и не биха си го купили, там със сигурност моделът ще се продава.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин