Bugatti Chiron в Пебъл Бийч

2208
2017

Само 500 екземпляра ще бъдат произведени от Bugatti Chiron. И докато в Европа първите клиенти вече получават струващия 3 милиона щатски долара модел, купувачите в Северна Америка все още чакат своята доставка. Сега обаче по повод Concours d’Elegance 2017 в калифорнийския Пебъл Бийч доставките вече започнаха и първият Chiron ще достигне до своя притежател.

Тъй като става дума за Chiron, предназначен за САЩ, по разполагащата с 1500 к.с. кола е трябвало да бъдат направени някои промени. Така това Bugatti има защита от сблъсъци с ниска скорост. Модификациите не изглеждат особено добре, но бихме го преживели, ако успеем да се сдобием с един от останалите автомобили Chiron.

Апропо: Bugatti посочва, че досега са продадени над 250 екземпляра от модела. Така Chiron е значително по-популярен от предшественика си Veyron, който общо намери 450 купувача. Bugatti предполага, че тази година ще произведе още 70 бройки от Chiron – ако предположенията се окажат верни, то производството на модела ще приключи едва през 2024 г.

Но нека се върнем към първия доставен автомобил в Щатите: предницата на колата е лакирана в жълто, в този тон са издържани джантите „Classique“, накладките на спирачките и декоративните елементи отстрани на автомобила. За сметка на това задницата е лакирана в черно „Nocturne“. Двата цвята намират продължение и в интериора на Chiron – повърхностите на седалките, подлакътниците на средната конзола, тапицериите на вратите и С-образната разделителна линия в пътническата клетка са издържани в жълта кожа. Тя контрастира на останалата част на интериора, изпълнена в черна кожа с името „Beluga Black“.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин