Bugatti на ток за цялото семейство?

2401
2020

Bugatti обмисля пускането на втори модел след хиперавтомобила Chiron. Това разкрива ръководителят на компанията Щефан Винкелман по данни на британския портал autocar. Новото предложение на престижната марка няма да бъде „играчка за уикенда“, а ще бъде напълно пригодно за всекидневно шофиране. И въпреки че ще бъде по-практичен от Chiron, новият модел ще бъде не по-малко ексклузивен и ще залага на спираща дъха динамика.

Противно на предишни изявления, Винкелман виждал електрическо задвижване като правилното решение. СЕО-то изключва възможността за използването на W16-агрегата. Следвайки актуалните тенденции, Винкелман смята, че би могло да бъде пуснат и SUV – като втори вариант на каросерията. Другата възможност е Gran Turismo – като студията Galibier (2009), която виждате на снимките. И който си мисли, че електрическо Bugatti (евентуално SUV) ще използва готова платформа на концерна Volkswagen, се лъже. Bugatti-то на ток трябва да получи нова база, която ще бъде ориентирана повече към скоростта, а не към пробега. Клиентите не трябва да се притесняват за ексклузивността на автомобила си – според Винкелман производството ще бъде ограничено до 4-цифрена бройка.

Връщане към корените

Луксозен автомобил за дълги пътувания би се вписал идеално в историята, тъй като още през 30-те години на миналия век Bugatti предлага освен спортни автомобили и големи лимузини. Така че Bugatti с повече от две врати по никакъв начин не би нарушавало „каноните“ на компанията. За възможния старт на продажбите може само да бъде спекулирано. Според Винкелман Bugatti с електрическо задвижване би могло да бъде пуснато до 5 години – т.е. през 2025. И вероятно ще струва 7-цифрена сума.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин