Bugatti за морската шир

Производителят на суперяхти Palmer Johnson и Bugatti обединяват усилията си и създават уникален плавателен съд. Стартовата цена на Niniette: 4 млн. лева

1012
2015

Това е Bugatti-то сред суперяхтите: специалистът по ултралуксозни плавателни съдове Palmer Johnson се кооперира с производителя на бутикови спортни автомобили и създава яхта на суперлативите. Така Bugatti следва фирмените си традиции, тъй като още през 30-те години основателят на компанията е правил състезателни лодки. Именно към онова време насочва и названието на новата яхта – Niniette. Това е било галеното име на дъщерята на Еторе Бугати Лидия.

Но как красавицата за морската шир напомня на 4-колесно Bugatti? От една страна – с меките форми, а от друга – с типичното боядисване в два цвята. Всъщност то е следствие от микса на материалите – титан и тъмносин карбон, който е много лек и суперстабилен. Формата на самия съд е дело на Palmer Johnson. Сред производителите на лодки тази компания е това, което е Bugatti сред автомобилните фирми. Нейно дело е произведената през 1979 г. PJ Fortuna, която според пресинформацията била най-бързата яхта на света в продължение на десетилетие. Максималната скорост на Niniette е 38 възела (около 70 км/ч).

Gray-Design-Strand-Craft-166-Yacht-mit-Auto-1200x800-f13a6b78fe3d19d7 Gray-Design-Strand-Craft-166-Yacht-mit-Auto-1200x800-fec8bd342e56ede4

Яхтата ще бъде продавана в три дължини. Най-малкият вариант – PJ42, се простира на 13 метра и струва около 4 млн. лева. Най-голямата версия – PJ88, е два пъти по-дълга (27 м), но цената й не е назована. „Масов модел“ (ако в случая изобщо можем да използваме това понятие) според Bugatti ще бъде средният по големина PJ63. Той е дълъг около 20 метра, широк 6,2 и предлага място за четирима гости и един екипаж.

Те могат да се ширят на воля: на палубата има 63 кв.м, облицовани в различни типове шикозен дървен материал и различни типове леки материали, а под нея се открива хол с площ 42 кв.м. Няма нужда да споменаваме, че тук луксът е на върхово ниво. Естествено, на клиентите се предлагат огромни възможности за индивидуализация. Който иска да си поръча Niniette, трябва да бъде търпелив – защото изграждането й отнема 12 месеца.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин