Bugatti за морската шир

Производителят на суперяхти Palmer Johnson и Bugatti обединяват усилията си и създават уникален плавателен съд. Стартовата цена на Niniette: 4 млн. лева


10
дек.
2015

Това е Bugatti-то сред суперяхтите: специалистът по ултралуксозни плавателни съдове Palmer Johnson се кооперира с производителя на бутикови спортни автомобили и създава яхта на суперлативите. Така Bugatti следва фирмените си традиции, тъй като още през 30-те години основателят на компанията е правил състезателни лодки. Именно към онова време насочва и названието на новата яхта – Niniette. Това е било галеното име на дъщерята на Еторе Бугати Лидия.

Но как красавицата за морската шир напомня на 4-колесно Bugatti? От една страна – с меките форми, а от друга – с типичното боядисване в два цвята. Всъщност то е следствие от микса на материалите – титан и тъмносин карбон, който е много лек и суперстабилен. Формата на самия съд е дело на Palmer Johnson. Сред производителите на лодки тази компания е това, което е Bugatti сред автомобилните фирми. Нейно дело е произведената през 1979 г. PJ Fortuna, която според пресинформацията била най-бързата яхта на света в продължение на десетилетие. Максималната скорост на Niniette е 38 възела (около 70 км/ч).

Gray-Design-Strand-Craft-166-Yacht-mit-Auto-1200x800-f13a6b78fe3d19d7 Gray-Design-Strand-Craft-166-Yacht-mit-Auto-1200x800-fec8bd342e56ede4

Яхтата ще бъде продавана в три дължини. Най-малкият вариант – PJ42, се простира на 13 метра и струва около 4 млн. лева. Най-голямата версия – PJ88, е два пъти по-дълга (27 м), но цената й не е назована. „Масов модел“ (ако в случая изобщо можем да използваме това понятие) според Bugatti ще бъде средният по големина PJ63. Той е дълъг около 20 метра, широк 6,2 и предлага място за четирима гости и един екипаж.

Те могат да се ширят на воля: на палубата има 63 кв.м, облицовани в различни типове шикозен дървен материал и различни типове леки материали, а под нея се открива хол с площ 42 кв.м. Няма нужда да споменаваме, че тук луксът е на върхово ниво. Естествено, на клиентите се предлагат огромни възможности за индивидуализация. Който иска да си поръча Niniette, трябва да бъде търпелив – защото изграждането й отнема 12 месеца.

Още по темата

Card image cap
Honda NSX-GT излиза на пистата с 590 к.с. и тегло под 1000 кг

4
ное.
2016

Този пистов болид ще участва в японските Super GT серии през Сезон 2017

Card image cap
Dodge разбули част от могъщия Demon

27
ян.
2017

В нов тийзър е представена задната част на ултрамощния "янки"

Card image cap
Mercedes готви дизелов Plug-in Hybrid

10
ное.
2017

Mercedes си поставя задача да електрифицира над 50 дизелови модификации до 2022 г.

Card image cap
Volvo пуска на пазара електрически камиони

23
ян.
2018

Без шум и вредни емисии товарните автомобили могат да поемат дистрибуцията в градовете късно вечер и през нощта

Card image cap

В последния брой:

Архив >