Bridgestone Turanza T005 – терминаторът на капките

0404
2018

Bridgestone Turanza T005 е най-добрата гума за дъжд и дава пълен контрол при шофиране

Какво е най-важното нещо, от което се ръководите, когато избирате гуми за вашия автомобил? Според някои гумите трябва да дават възможност за поддържане на спортен стил на шофиране и същевременно да правят шофирането лесно, комфортно и спокойно. За други гумите трябва да имат отлично представяне при спиране и да осигуряват пълен контрол при всякакви атмосферни условия. Пролетта идва и е време за избор на летни гуми. На коя да се спра – този въпрос си задават повечето клиенти, които трябва да „преобуят“ автомобила си.

Производителят на гуми Bridgestone представи по време на тестове близо до Рим новата си лятна гума Turanza T005 – при това с амбициозно изявление. Според японците наследникът на T001 Evo е най-добрата гума за дъжд – при това не само сред конкурентите, а изобщо на пазара.

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza T005 се представя невероятно на мокра настилка и осигурява икономия на гориво в комбинация с висок пробег, за да даде на водачите пълен контрол в предизвикателните ежедневни ситуации, особено в дъждовните дни.

Предлаганите размери Turanza T005 ще осигурят почти цялостно покритие при търсенето на „touring“ гуми от 2019 г. с повече от 140 размера на джанти от 14 до 21 цола. Bridgestone се отнася до крайните потребители като „BOSS“, а BOSS е вдъхновението за дизайна на Bridgestone Turanza T005. По време на своето развитие Bridgestone интервюира хиляди купувачи на висококачествени гуми в цяла Европа, за да идентифицира техните нужди и очаквания за туристическа гума и предизвикателствата, пред които са изправени при ежедневното шофиране.

Заключенията са ясни: купувачите на висококачествени гуми искат гума, която ги кара да се чувстват сигурни, но им позволява да се наслаждават на шофиране. Те искат гума, която ги поставя в пълен контрол в ежедневните, предизвикателни ситуации, особено в дъждовните дни. И една гума, която също им дава добра горивна ефективност и пробег.

Най-доброто в класа сцепление и спиране при мокра настилка са тествани и сертифицирани от TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилно тестване в Европа.

За постигането на тази висока производителност, инженерите на „Bridgestone“ съчетават първокласен мокър пакет от материали и дизайн на протектора. Разпределението на кухините в централната част на протектора помагат да се постигне високоефективно оттичане на вода. Използвайки нова технология за смесване, специалният полимер на NanoPro-Tech на Bridgestone се смесва с високо съдържание на силициев двуокис, за да се постигне максимално износване, сцепление с влажна повърхност и горивна ефективност.

Краткият тест на мократа писта наистина показа, че T005 не се бои от „дъжда“: в дълъг завой, който трябва да симулира излизане от магистралата, тестовият автомобил Mercedes E-клас се движеше със скорост, която иначе ще си позволите само на сухо – в моя случай 84 км/ч. При това без тенденция към недозавиване и намеса на ESP.

Bridgestone Turanza T005 вече е избрана като оригинална екипировка от топ марки автомобили и ще се види на пътя през следващите месеци.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин