Bridgestone Turanza T005 за Mercedes-Benz A-клас


9
май
2018

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, работи в тясно сътрудничество с Mercedes-Benz повече от две години, за да проектира и усъвършенства “touring“ гумата Turanza T005 за новия Mercedes A-клас. Гумата е оборудвана с пълния 17-19″ висок диапазон, включително 17″ и 18″ гуми с Run-Flat Технология. Turanza T005 работи безпроблемно с автомобила, за да оптимизира шофирането и да отговаря на високите стандарти, с които са известни от Bridgestone и Mercedes-Benz.

„А-класата има много младежки, динамичен характер“, споделя Даниеле Туризиани, тестови шофьор на Bridgestone EMEA, който активно участва в инженерния процес. „Също така е изключително модерна и комфортна. Искахме Turanza T005 да изведе всички тези качества на преден план, като приспособи гумите към автомобила от самото начало на етапа на проектиране.”

Сцеплението на мокро е изключително и продуктът осигурява комфорт. „Инженерите от Bridgestone приспособиха най-новите компоненти на протектора към A-класата“, допълва Даниеле Туризиани. „Тествахме, коригирахме и отново тествахме гумите тук, в Европейския технически център на Bridgestone и на тестовия полигон. Продължихме да усъвършенстваме дизайна, докато не разбрахме, че сме го постигнали напълно точно. Упоритият ни труд е признат сега, когато гумите са предназначени за употреба по европейските пътища.“

Този подход също така позволи на Bridgestone да разработи гума, която осигурява най-доброто в класа изпълнение на гуми с Run-Flat технология, благодарение на което на шофьорите на малкия Benz няма да им се наложи да спират отстрани на пътя заради спукана гума.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >