Bridgestone Europe придоби TomTom Telematics​​​​​​​


4
апр.
2019

Bridgestone Europe NV/SA („Bridgestone”), дъщерно дружество на Bridgestone Corporation за EMEA, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обяви финализирането на придобиването на TomTom Telematics (Telematics) – водещ доставчик на решения за цифрови автопаркове в Европа, за 910 милиона евро.

За първи път обявено на 22 януари 2019, придобиването вече премина съответните етапи на регулиране и получи както пълно одобрение от акционерите на TomTom, така и положителен отговор от работния съвет на компанията.

Придобиването надгражда предишната работа на Bridgestone за подсилването на цифровите си възможности. Telematics, европейски лидер в индустрията с двуцифрен растеж, се вписва в стратегията на Bridgestone и разширява обхвата на компанията в сферата на мобилните решения, които правят управлението на автопарковете по-ефективно и ефикасно.

Telematics ще оперира като самостоятелен бизнес, използвайки високата пазарна стойност на Bridgestone, голямата клиентска база, както и глобалната и търговска мрежа на компанията. Мениджърският екип на Telematics остава непроменен и планира да използва инвестициите и възможностите на Bridgestone за ускоряване на текущите цели за растеж в Европа и други региони по света, където Telematics присъстват.

Основната цел е компанията да остане номер едно в Европа и да затвърди лидерската си позиция в световен мащаб в сферата на услугите за управление на автопаркове. Обединяването на двете компании ще осигури нови печеливши възможности и ще донесе стойност за клиентите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >