Bridgestone Ecopia H002 ще помогне на автопарковeте да намалят общите си разходи


19
сеп.
2018

Предлагайки най-доброто в категории икономия на гориво и сцепление на мокра настилка, най-новото поколение гуми Ecopia осигурява първокласно представяне през цялата година

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обяви пускането на най-новото поколение гуми Ecopia за по-нисък разход на гориво. Прилагайки новаторска концепция за шарката на гумата и новоразработена технология за химичния им състав, новите гуми Ecopia H002 позволяват на автопаркове за дълги разстояния да намалят общите си разходи чрез най-нисък разход на гориво – без компромиси при пробега. Те също така постигат изключителни резултати при дъждовниметеорологичниусловия и предлагат целогодишно удобство, спазвайки европейското законодателство, свързано с шофирането при зимни условия.

Най-доброто на пазара, по всички критерии

При 30% от всички разходи, горивото е най-голямата оперативна цена за автопаркове за дълги разстояния. И не само това, днес индустрията също се сблъсква с все по-предизвикателните разпоредби на ЕС за емисиите на CO2 и повтарящите се опасения за пътната безопасност, особено при лоши метеорологични условия. Последното поколение гуми Ecopia е проектирано да отговори на тези ежедневни предизвикателства.

Новата гума Ecopia H002 постига най-доброто в категорияикономия на гориво, катопри комбинацията от управление, задвижване и ремарке е получила обща оценка EU A-A-A. Чрез използването на нови гуми Ecopia на осите за управление, задвижване и ремарке, обикновен автопарк, насочен за дълги разстояния, би могъл да спести повече от 200 000 евро годишно от разходите за гориво и да намали своите емисии на CO2 с 546 тона годишно.

И освен предимствата за нисък разход на гориво, най-новото поколение гуми Ecopia е проектирано така, че шофирането да продължи и да осигури безопасността на водачите при тежки атмосферни условия. Гумите предлагат най-доброто в категория сцепление на мокра настилка, като превъзхождат всички конкуренти – тествани и доказани от TÜV SÜD. Новите гуми Ecopia също постигнаха отлични рейтинги за сцепление на влажна повърхност, катокомбинациятаприуправление, задвижване иремарке е получила обща оценка EU B-B-B.

И отвъд просто мокрите метеорологични условия, новото поколение Ecopia е напълно подготвено за зимата като единствената гума за автопаркове за дълги разстояния с маркировки 3PMSF и M+S, които се предлагат във всички позиции на автомобила. Това означава, че гамата е в съответствие с всички законодателства при зимни условия в цяла Европа, а автопарковете могат да се насладят на удобство и спокойствие през цялата година.

Цялостният подход на Bridgestone за спестяване на гориво

Новата Ecopia H002 ще бъде пусната в експлоатация през септември 2018 г. С 315 / 70R22.5 управлениеи 385 / 55R22.5 ремарке, с още четири продукта до края на 2018 г. Пълната серия, включително сериите 60″ ще бъде завършена през 2019 г., за да обхване всички основни размериза дълги разстояния.

Новата серия Ecopia е последната инициатива в цялостния подход на Bridgestone за максимално намаляване на разходите на гориво на автопарковете. В комбинация със серията регенериращи гуми с нисък разход на гориво FuelTech® на Bandag, системата за следене на гумите Tirematics и цялостната услуга за управление на гумите за търговски автопаркове, Total Tire Care, Ecopia H002 могат да осигурят на клиентите спокойствие, тъй като те ще намалят оперативните разходи.

Паоло Ферари, главен изпълнителен директор и президент на Bridgestone EMEA, заяви: „В Bridgestone, чрезнашия силно ориентиран клиентски подход, нашата голяма и нарастваща мрежа от услуги и информация, предоставени от нашите системи за управление на гуми „Total Tire Care „, ние разбираме нуждите на автопарковете по-добре от всеки друг. В една индустрия и свят в бърза трансформация автопарковете все повече търсят ефективност, устойчивост, безопасност и удобство. Съвместно създадени и тествани на над 14 милиона километра с ключови клиенти-автопаркове в Европа, новите гуми Ecopia H002 ще позволят на клиентитени да постигнат и четирите, като намалят оперативните разходи, емисиите на C02 и осигурят постоянна производителност през цялата година.

Оценка А в категория икономия на гориво с размери 315 / 70R22.5 и 385 / 55R22.5 съгласноевропейскотоправилозаетикетираненагуми. Най-добро представяне в категория сцепление на мокра настилка, споредтестзаизкачваненамокърхълм, извършенот TÜV SUD през юли-август’18, поисканенаBridgestone Europe. Конкурентнипродукти в теста: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Номернадоклада: 713136052-7

Оценка А в категория икономия на гориво с размери 315 / 70R22.5 и 385 / 55R22.5 според европейското правило за етикетиране на гуми. Същите показатели за пробег спрямо продукти от предишното поколение въз основа на вътрешно оценяване на терена/на място, извършено през 2017 и 2018 г.

на мокра настилка, според тест за изкачване на мокър хълм, извършен от TÜV SUD през юли-август’18, по искане на Bridgestone Europe. Конкурентни продукти в теста: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Номер на доклада: 713136052-7

Доклад ACEA: Бъдещи стандарти за CO₂ за тежкотоварни автомобили, април 2018 г.

Финансови спестявания и намаляване на емисиите на CO2 в сравнение с предишното поколение EcopiaH001. Разлика в разхода на гориво и емисиите на CO2 между EcopiaH002 и EcopiaH001 според инструмента Vecto за комбинация на трактор и ремарке 4×2. Годишните спестявания, предвидени за цял автопарк, се основават на следните предположения: размер на автопарка 150 трактора и 150 ремаркета, 130 000 км годишен пробег на камион, дизелово гориво цена € 1.2 / л.

Оценка В в категория сцепление на мокра настилка с размери 315 / 70R22.5 и 385 / 55R22.5 съгласно европейското правило за етикетиране на гуми. Най-добро представяне в категория сцепление на мокра настилка, според тест за изкачване на мокър хълм, извършен от TÜV SUD през юли-август’18, по искане на BridgestoneEurope. Конкурентни продукти в теста: GoodyearFuelmax D, ContinentalEcoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH: 01. Номер на доклада: 713136052-7

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин