Bridgestone Blizzak LM005: идеалната гума за британски зими

0411
2020

Водещата зимна гума на Bridgestone – Blizzak LM005, наскоро получи поредица от награди от известни европейски списания за тестове. Британският Auto Express и германските Auto motor und sport, ACE Auto Club Europa, Autozeitung и AUTO BILD sportscars обявиха Blizzak LM005, който беше пуснат от Bridgestone в началото на 2019 г., за победител в съответните тестове за зимни гуми за 2020 г.

Отбелязвайки дебюта си в теста за зимни гуми на Auto Express (AUTO BILD на Острова), Blizzak LM005 получи общ резултат от 100%, за да спечели наградата пред девет конкурентни гуми и беше определена за „идеалната гума за британски зими“. Тествана в размер 205/55R16 на VW Golf, гумата спечели първо място в четири от 11-те категории: аквапланинг при движение направо, спиране на мокра настилка, управляемост на мокра настилка и спиране на суха настилка. Blizzak LM005 също взе второ място за аквапланинг в завои, движение по кръгова писта и шум в купето.

AUTO BILD sportscars също така определи Blizzak LM005 за победител в теста за зимни гуми. Изпреварвайки 11 други гуми, водещата зимна гума на Bridgestone получи признание за представянето си на мокра настилка. Тествана в размер 225/40R18 на VW Golf GTI, гумата е отличена като най-добра цялостно на мокри настилки, с най-добро управление на мокра настилка и с най-добро сцепление в завои на мокра настилка.

В собствения си тест за зимни гуми, AUTO BILD отреди на Bridgestone Blizzak LM005 второ място сред над 50 участници. Гумата е оценена като „образцова“, след като е постигнала най-добри резултати в квалификацията за спиране както на мокра настилка, така и на сняг, най-добра при спиране на мокра настилка и най-добра на мокра настилка като цяло. Освен това, в теста за зимни гуми на SUV автомобили на списанието на AUTO BILD ALLRAD, Blizzak LM005 беше класирана на второ място от 10 гуми – отново обявена за „образцова“. Гумата е оценена най-високо при управление на суха настилка, най-добра на суха настилка като цяло и най-добра при спиране на мокра настилка.

Тези отличия идват след като ADAC, най-голямата автомобилна асоциация в Европа, даде на Blizzak LM005 най-добрата оценка от всички 15, участвали в теста за зимни гуми през 2020 г. Гумата получи и най-високите оценки в тестовете за 2019 г., проведени от AMS, Auto Bild и firmenauto. Auto Bild обяви Bridgestone за „Производител на годината“ за зимни гуми 2019/20 в същата група тестове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин