Bridgestone ще доставя гумите за новото Audi e-tron


18
ян.
2019

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, бе избран да се присъедини към приключението на хората от Audi, които пускат първия си изцяло електрически SUV – e-tron. Двете компании разработиха списък със задължителните характеристики на гумите, с които да подчертаят спецификациите на новия модел – от впечатляващото му ускорение, до комфорта и тишината, като същевременно да осигурят максимална безопасност. Bridgestone ще доставя шест различни модела гуми като оригинално оборудване (OE) за новия автомобил на Audi – четири летни и два зимни модела, като размерите варират от 19“ до 21“.

Задвижван от два електрически двигателя, Audi e-tron има невероятно ускорение: от покой вдига 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. Това моментално поражда нуждата от гуми с отлично сцепление, за да се осигури високо ниво на маневриране и отлична спирачна ефективност. Лятната гума Alenza 001 на Bridgestone е специално проектирана за SUV-ове. Тя има структура на блоковете, която оптимизира контакта с пътната настилка и така подобрява маневрирането при завиване и стабилността при шофиране по прави участъци. Също така, гумата е удостоена с клас А на ЕС за сцепление на при мокра настилка – най-добрата на пазара.

За шофиране при зимни условия Bridgestone ще осигури Blizzak LM001 –  изключително надежден модел при завиване върху мокра, суха, ледена, кална и заснежена настилка. Гумата комбинира смес със силициев диоксид, обогатена с Nano Pro технологията на Bridgestone за отлично сцепление.

Невероятно ниски нива на триене при търкаляне на гумата за оптимален пробег с едно зареждане

Автономността е един от най-важните аспекти при всяко електрическо превозно средство. Това е възможно само при ниски нива на триене при търкаляне – сфера, в която гумите на Bridgestone също са отличени с най-високата възможна категория на Европейския съюз – клас А. Гумите са изключително подходящи за e-tron, тъй като позволяват пътуване на разстояние от 400 км без никакъв проблем, т.е. на с едно зареждане на батериите. Също така гумите са устойчиви и отговарят на изискванията и възможностите на изцяло електрическия e-tron за оптимизиране на шофирането като цяло.

Audi традиционно се свързва с лукс и удобство. Тъй като e-tron e първото електрическо превозно средство на марката, Audi искаше да подчертае колко различен може да бъде електрическият автомобил. Освен почти безшумен мотор, те включиха двойно шумоизолиращи прозорци с остъкление и специални уплътнения – елементи, които позволяват на водача да „чуе тишината» на двигателя. Bridgestone разбира точно какво иска да постигне Audi и така предоставя своята собствена технология B-Silent като допълнително средство за намаляване на шума в автомобила; кухините в шарката на гумата са запълнени, за да намалят ехото, а стените и структурата на гумата са подсилени за минимални вибрации и ехтене от движението на гуми по повърхността на пътя.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >