Bridgestone ще доставя гумите за новото Audi e-tron


18
ян.
2019

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, бе избран да се присъедини към приключението на хората от Audi, които пускат първия си изцяло електрически SUV – e-tron. Двете компании разработиха списък със задължителните характеристики на гумите, с които да подчертаят спецификациите на новия модел – от впечатляващото му ускорение, до комфорта и тишината, като същевременно да осигурят максимална безопасност. Bridgestone ще доставя шест различни модела гуми като оригинално оборудване (OE) за новия автомобил на Audi – четири летни и два зимни модела, като размерите варират от 19“ до 21“.

Задвижван от два електрически двигателя, Audi e-tron има невероятно ускорение: от покой вдига 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. Това моментално поражда нуждата от гуми с отлично сцепление, за да се осигури високо ниво на маневриране и отлична спирачна ефективност. Лятната гума Alenza 001 на Bridgestone е специално проектирана за SUV-ове. Тя има структура на блоковете, която оптимизира контакта с пътната настилка и така подобрява маневрирането при завиване и стабилността при шофиране по прави участъци. Също така, гумата е удостоена с клас А на ЕС за сцепление на при мокра настилка – най-добрата на пазара.

За шофиране при зимни условия Bridgestone ще осигури Blizzak LM001 –  изключително надежден модел при завиване върху мокра, суха, ледена, кална и заснежена настилка. Гумата комбинира смес със силициев диоксид, обогатена с Nano Pro технологията на Bridgestone за отлично сцепление.

Невероятно ниски нива на триене при търкаляне на гумата за оптимален пробег с едно зареждане

Автономността е един от най-важните аспекти при всяко електрическо превозно средство. Това е възможно само при ниски нива на триене при търкаляне – сфера, в която гумите на Bridgestone също са отличени с най-високата възможна категория на Европейския съюз – клас А. Гумите са изключително подходящи за e-tron, тъй като позволяват пътуване на разстояние от 400 км без никакъв проблем, т.е. на с едно зареждане на батериите. Също така гумите са устойчиви и отговарят на изискванията и възможностите на изцяло електрическия e-tron за оптимизиране на шофирането като цяло.

Audi традиционно се свързва с лукс и удобство. Тъй като e-tron e първото електрическо превозно средство на марката, Audi искаше да подчертае колко различен може да бъде електрическият автомобил. Освен почти безшумен мотор, те включиха двойно шумоизолиращи прозорци с остъкление и специални уплътнения – елементи, които позволяват на водача да „чуе тишината» на двигателя. Bridgestone разбира точно какво иска да постигне Audi и така предоставя своята собствена технология B-Silent като допълнително средство за намаляване на шума в автомобила; кухините в шарката на гумата са запълнени, за да намалят ехото, а стените и структурата на гумата са подсилени за минимални вибрации и ехтене от движението на гуми по повърхността на пътя.

Още по темата

Card image cap
Загорка с инициатива за отговорна консумация

7
ное.
2017

Кампанията цели не само да обърне внимание да не се консумира алкохол, ако предстои шофиране, но и предложи възможност за безопасно транспортиране

Card image cap
Shell България насърчава добрите практики за контрол на скоростта на пътя

29
ное.
2016

Основни теми на шестото издание на конференция по пътна безопасност бяха шофирането с несъобразена скорост и склонността за разсейване по време на път

Card image cap

В последния брой:

Архив >