Bridgestone се стреми към победа в шампионата в началото на новия сезон на EWC


12
сеп.
2017

Bridgestone желае да бъде шампион в състезанието на FIM Endurance World Championship в началото на новия сезон, който стартира с 24-часовата надпревара Бол д’Ор на пистата „Пол Рикард“ във Франция на 16-17 септември 2017 г. Двата отбора, подкрепяни от Bridgestone, завършиха силно последния 2016 – 2017 EWC сезон: Австрийският YART Yamaha oфициален EWC отбор се премести на трето място в крайното класиране (той беше на 13-то място, преди Bridgestone да започне да доставя гуми в началото на 2017 г.), докато отборът F.C.C. TSR Honda завърши на 5-то място.

Увереността на Bridgestone бе подсилена от резултатите на неофициалното предварително тестване на Бол д’Ор в Ле Кастелет, Франция, на 29 и 30 август, когато екипът на YART показа най-бързо време за обиколка, а отборът F.C.C. TSR Honda беше третият най-бърз.

Нико Тай, ръководител на европейския сектор „Мотоциклети“, Bridgestone Европа, гледа на това представяне в перспектива: „Знаем, че ще се изправим пред още по-тежка конкуренция тази година, но смятаме, че нашите гуми Bridgestone дават на отборите, които подкрепяме, значително предимство. Очакваме още един фантастичен шампионат за издръжливост!“

Първите официални сесии на Бол д’Ор 2017 ще се проведат на пистата „Пол Рикард“ на 14 септември; 24-часовото състезание за издръжливост се провежда от събота 16ти до неделя 17ти. Bridgestone се завърна в състезанията за мотоциклетисти на най-високо ниво през 2017 г. с доставката на състезателни гуми за официалния екип на YART Yamaha EWC и на FCC.C. отборът на TSR Honda, които се състезават в престижното Световно първенство по издръжливост. В допълнение към тези два официално подкрепени екипа, Bridgestone ще продължи да подкрепя частни отбори в сериите EWC със спортни сликове и гуми за мокра настилка.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин