Bridgestone се завръща на Световния шампионат по мотоциклетизъм!

Компанията става доставчик на гуми за два отбора на Световното първенство по издръжливост на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM)


10
фев.
2017

Bridgestone – най-голямата компания за производство на гуми и каучукови изделия, обяви участието си като доставчик на състезателни гуми за два отбора на престижното Световно първенство по издръжливост (СПИ) на Международната федерация по мотоциклетизъм(FIM).

 

Австрийският отбор YART Yamaha Official EWC и японският отбор F.C.C. TSR Honda ще се състезават с гуми на Bridgestone по време на следващия кръг от Световното първенство на FIM,под мотото: „24-часовата надпревара в Льо Ман“ (24 Heures Moto at Le Mans), който ще се състои във Франция на 15 април 2017 г.

 

Двата отбора ще използват най-новите състезателни мотоциклетни гуми на Bridgestone, специално разработени и проектирани на базата на практическия опит на компаниятакато доставчик на гуми за няколко топ-състезания на международно ниво.

 

Нико Тай, ръководител на европейския сектор „Мотоциклети“, Bridgestone Европа, коментира:

„Всички ние от Bridgestone сме изключително щастливи да бъдем отново част от състезанията на най-високо ниво. Състезателното началое част от същността на Bridgestone ивинаги ще се стремим да постигнем най-добри резултати с нашите нови партньори. Това участие потвърждава отдадеността на Bridgestone към мотоциклетисти и ентусиасти по целия свят. Сериите за издръжливост привличат много последователи, което от своя страна ще доближи Bridgestone до мотоциклетисти, пристрастени към карането.“

 

Манди Кренц, екипен мениджър на YART Yamaha Official EWC Team, допълни:

„От YART сме изключително доволни от присъединяването ни към състезателния отбор на най-голямата компания, производителка на гуми и каучукови изделия – корпорацията Bridgestone. Работили сме заедно по времето на Сузука 2014 (Grand Prix на Япония).Оттогава нашият екип, персонал и състезатели – иособено Брок Паркс, който се състезава с гумите на Bridgestone на MotoGP –направиха от своята мечта реалност:станахме партньори с Bridgestone, споделяме и развиваме технологиите на Bridgestone за MotoGP. YART получи силна подкрепа от дистрибуторската компания YMC (YontrakitMotorCompany) при присъединяването ни към Bridgestone. С нашия нов международен екип, включващ Кохта Нозане (Япония), германският шампион по колоездене Марвин Фриц, както и изключително опитният бивш GP мотоциклетист Брок Паркс от Австралия, ние сме сигурни, че ще се изкачим до самия връхна ранглистата. В дългосрочен план ни чака обещаващо и успешно бъдеще.“

 

Масакази Фуджи, генерален директор на отбора F.C.C. TSR Honda, коментира:

„СПИ е маратонно състезание, наподобяващо самия живот. Надпреварата продължава 24 часа,с 300 км/ч, през деня и нощта, в студ и пек. Излишно е да споменавам, че предвид напрегнатите условия, именно гумите са най-важният продукт за нашия екип. Нашата цел е да станем №1 в света, заедно с Bridgestone. Никога няма да се откажем, независимо какво ще се случи с нас като отбор.Приемаме с твърдост предизвикателствотода се движим все напред ида стигнем докрай в състезанието.

 

СПИна Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM)e световно първенство, състоящо се от пет състезания: две във Франция и останалите три – в Германия, Словакия и Япония. Настоящият сезон започна през септември 2016 г. и ще приключи на 30 юли 2017 г.с 8-часовото състезание за издръжливост на пистата Сузука, Япония.

 

Световното първенство по издръжливост на FIM: сезон 2016/17:

 

Дати Локация Продължителност

на състезанието

I-ва състезание 16-18 септември 2016 г. Пол Рикар, Франция 24 часа
II-ро състезание 15-16 април 2017 г. Льо Ман, Франция 24 часа
III-то състезание 19-20 май 2017 г. Ошерслебен, Германия 8 часа
IV-то състезание 23-24 юни 2017 г. Словакия ринг, Словакия 8 часа
V-то състезание 28-30 юли 2017 г. Сузука, Япония 8 часа

 

 

Екипите, оборудвани с гуми на Bridgestone:

 

Отбор Държава Марка Мотоциклети Мотоциклетисти
Официален отбор на Ямаха, Австрия

(Yamaha Official EWC Team)

Австрия Ямаха Марвин Фритц
Брок Паркс
Кохта Нозан
Макс Нюкиршнер
Официален отбор на Хонда, Япония

F.C.C. TSR Honda

Япония Хонда Деймиън Къдлин
Алън Течър
Грег Блек

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин