Корпоративни новини » Bridgestone проектира специални гуми Potenza Sport за новото Maserati Grecale

Bridgestone проектира специални гуми Potenza Sport за новото Maserati Grecale

2403
2022

Bridgestone беше избран за партньор на Maserati, осигурявайки премиум гуми Potenza Sport

на новия малък SUV Grecale. При разработката им са използвани иновативни технологии за създаване на виртуална гума, позволявайки на Bridgestone да проектира, да тества и да направи фини настройки на Potenza Sport във виртуална среда, осигурявайки значителни ползи в ефикасността и устойчивостта. Като част от партньорството, Bridgestone ще доставя гуми за върховия модел Trofeo, както и за MHEV версиите на модела Grecale.

Potenza Sport за Maserati Grecale Trofeo се характеризира асиметричен дизайн на протектора с непрекъсващи централни ребра, които са оградени от голямо външно рамо. По-твърдата конструкция на каркаса и подсилената вътрешна структура на гумата спомагат за разпределяне на налягането и оптимално поддържане на сцеплението при остри завои и спиране без негативно влияние върху комфорта.

Bridgestone също така разработи нова смес и шарка за протектора за mild-hybrid версиите на Maserati Grecale. Гумите Bridgestone Potenza Sport са специално разработени, така че да намерят баланса в предизвикателството да съчетаят едновременно добра управляемост на сухо, комфорт и ниско съпротивление при търкаляне, заедно с разработена по поръчка шарка на протектора, с оптимизирани канали за отвеждане на водата и др. Версиите Maserati Grecale Trofeo и Grecale MHEV с разработените по поръчка на производителя Bridgestone Potenza Sport гуми вече са достъпни на европейския пазар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ