Bridgestone разработи гумите за Lamborghini Huracán STO


19
юли
2021

Bridgestone е избран за ексклузивен доставчик на гуми за новия Lamborghini Huracán STO. В допълнение към разработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Sport, Lamborghini Huracán STO вече могат да бъдат оборудвани и с полусликовете Bridgestone Potenza Race. Специално изработените гуми Potenza Race предлагат отлично сцепление на сухо за изключителни времена на обиколка и стабилност при завиване, спиране и управление на пистата и извън нея.

Истинска динамика

Разработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Race са създадени, за да подобрят невероятните възможности на Lamborghini Huracán STO и да позволят на водачите да изпитат върхова динамика. Надграждайки дългогодишното наследство на Bridgestone във състезателните автомобили – в т.ч. и от Формула 1, първокласната полусликова гума Potenza Race е специално създадена за първи път за Lamborghini Huracán STO. Като такава, протекторът на гумата е облицован с цветовете на италианския трикольор – знак за факта, че гумата и автомобилът са проектирани в Италия, и в същото време включва отличителните маркировки на Lamborghini.

Изработената по поръчка уникална гума Bridgestone Potenza Race обещава отлично сцепление на сухо, благодарение на оптимизираната смес на протектора, шарката и спортния профил на гумите, което подобява сцеплението и управляемостта на сухо. Гумата може да се похвали и с дълготрайни характеристики на пистата и изключителна способност за постигане на добро време на обиколка – резултат от максимална контактна площ и равномерно разпределение на налягането, което подобрява спирането и завиването.

Разработката на Bridgestone Potenza Race разчиташе изключително на революционните технологии за моделиране и симулация на виртуални гуми на компанията, които позволяват да се разработи и тества „дигитален близнак“ на гума. В този проект виртуалният дизайн и симулациите позволиха на Bridgestone и Lamborghini да намерят оптималното съвпадение на Huracán STO, за да увеличат максимално зоната на контакт на гумата и да разпределят равномерно налягането при най-тежките условия в завои, спиране и сцепление.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин