Bridgestone разработва гума за велосипед от ново поколение с технологията “Air Free Concept”


11
май
2017

Bridgestone Corporation съобщи, че заедно с Bridgestone Cycle Co., Ltd., компанията е разработила гума за велосипед от ново поколение като начин да осъществи практичното приложение на “Air Free Concept*1”,технология за създаване на гуми, които нямат нужда от пълнене с въздух. Компаниите ще продължат с изследвания за приложимостта на технологията с цел да предоставят новата гума за разпространение на пазара до 2019г.

“Air Free Concept” е технология, която елиминира нуждата гумите да бъдат изпълвани с въздух, за да издържат тежестта, използвайки уникална структура от спици, които се разтягат по вътрешната страна на гумите. В допълнение, спояващите смоли, които се използват за спиците,и гумичките спомагат за по-ефективната употреба на ресурсите.

Bridgestone Corporation и Bridgestone Cycle адаптираха “Air Free Concept”, за да разработят гуми за велосипед, които не се пукат. Изключително гъвкавият дизайн, който осигурява смолата, също предоставя възможност за появата на предложения за велосипеди от ново поколение, които никой не е виждал досега.

Bridgestone Group цели да предложи нови начини за каране на велосипед чрез“Air Free Concept” като същевременно адаптира технологията да бъде приложимаи вдруги видове гуми.Bridgestone Group има за цел постоянно да работи за устойчивост с универсалната и екологична мобилност за подпомагане на живота на хората.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >