Bridgestone пуска първата си всесезонна touring гума


7
юни
2018

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, пуска на пазара всесезонната гума Weather Control A005. От магистралата до неочаквано спиране в града, висококачествената гума предлага изключителен контрол при различни метеорологични условия, особено при дъжд – което се счита за съществено от европейските шофьори.

Bridgestone проектира Weather Control A005, за да отговори на нуждите на потребителите, които търсят целогодишно удобство и безопасност. „За шофьорите, които искат да имат контрол, с едни и същи гуми през цялата година, независимо от слънце, дъжд или сняг, ние искахме да проектираме всесезонна гума, която да не прави компромис с безопасността. Това е, което постигнахме с Bridgestone Weather Control A005, обяснява Лоран Дарту, главен мениджър на отдел „Стратегия и маркетинг“ (CSMO) за Bridgestone EMEA.

Въпреки това историята на Weather Control A005 не започва от чертожната дъска. Преди да започне проекта, Bridgestone проведе проучване на нуждите и очакванията на 15 000 крайни потребители, относно гуми за всеки сезон, като същевременно разпита водачите за ежедневните им предизвикателства на пътя. „Шофьорите искат да бъдат сигурни, че техните гуми за всеки сезон могат да се справят с различни видове метеорологични условия“, обяснява Лоран Дарту. „Но изследванията показаха, че безопасността при мокри условия е основна грижа на европейските потребители.“

Bridgestone Weather Control A005 е отличен и с най-добрия в ЕС клас A за сцепление с влажна повърхност и с клас C за съпротивление при търкаляне (при някои избрани размери, дори постигайки B по отношение на съпротивлението при търкаляне). Bridgestone Weather Control A005 е в съответствие с изискванията на закона 365 дни в годината, благодарение на представянето си при сняг, сертифициранo от маркировката „3 Peak Mountain Snow Flake“ (3PMSF).

Висококвалифицираните инженери и химици в Техническия център на Bridgestone в Рим, Италия, отговарят за проектирането на Bridgestone Weather Control A005. Дизайнът на протектора е с V-образна форма, иновативна Z форма на блоковете и слотове с голям обем в рамото на шарката. Те работят с оптимизираното конструиране на каросерията и с разпределението на контактното налягане, за да се гарантира, че гумата изпълнява очакванията на крайните потребители по отношение на сцеплението, горивната ефективност и износването.

Bridgestone пусна в началото на май 2018 г. Weather Control A005, първата си гума за пътуване през всеки сезон. С 68 размера за 15″ до 20″ джанти, тя покрива търсенето на 94% от леките автомобили и SUV-ове на пътя, като допълнителни размери ще бъдат предоставени през 2019 г.

Още по темата

Card image cap
Magnum среща Мерилин Монро

24
февр.
2016

На специално изложение Ferrari представя известни холивудски автомобили. Сред тях са личното Ferrari на Мерилин Монро, служебният автомобил на култовия детектив Magnum и F430 от филма Cars.

Card image cap
VW изпраща Škoda в САЩ

8
юни
2016

Европейските автомобилни производители атакуват американския пазар. След Fiat и Alfa сега и продуктите на Skoda ще бъдат предлагани отвъд Океана

Card image cap
„Яхтаджийска“ версия на Volvo V90 Cross Country

30
окт.
2017

Volvo Cars дарява 300 000 евро в подкрепа на борбата против замърсяването на океаните

Card image cap

В последния брой:

Архив >