Bridgestone пуска новите Battlax Adventure A41 и Battlax Sport Touring T31

0304
2018

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, разгърна своя експертен опит с Battlax в сегмента на гумите Adventure, с пускането на Battlax Adventure A41.

За мотоциклетистите, които обичат да достигат непознати места, Adventure A41 осигурява най-високо ниво на сцепление с влажна повърхност и управление с увереност, което ще им помогне да отидат където си поискат, при всякакви условия.

Новият пакет Battlax Adventure A41 включва технологията на Bridgestone с трислойна композиция на протектора отпред и отзад, осигуряваща баланс на върховите работни характеристики и износване, както и конструкция cap and base в бордата на гумата, което подобрява стабилността при завиване.

Новата смес на Bridgestone, осигуряваща по-добро сцепление при ниски температури и влажни условия, се съчетава с шарката на протектора, проектирана с по-голямо съотношение в полза на каналите отстрани, за подобряване на оттичането на вода. Дизайнът с големи блокове осигурява необходимата устойчивост във високоскоростни прави отсечки и стабилност при завиване.

Вътрешните тестове показват на мотоциклетистите какво могат да направят А41 за тях при неблагоприятни условия: Времето за обиколка по мокрите маршрути на Bridgestone е с до 8% по-бързо от предшественика A40.

В допълнение, големият контакт (5% по-голям от A40) води до по-голямо и по-равномерно разпределение на налягането, което спомага за по-добро сцепление както на мокро, така и на сухо, със същия дълъг живот на износване.

Battlax Adventure A41 се предлага от януари 2018 г. с пълна гама от 7 предни гуми и 9 размера на задните гуми за мотоциклети.

Bridgestone е модернизирала своята линия за мотоциклети с пускането на пазара на Battlax Sport Touring T31: комбинация от високо ниво на безопасност, за да даде на байкърите пълна увереност във всички условия.В основата на новата концепция на Battlax Sport Touring T31 е усъвършенстваното сцепление и по-доброто управление при мокри условия, като максимизира чувството за контакт, така че мотоциклетистите да чувстват контрол и сигурност, наслаждавайки се на тръпката от всяко каране.

Работейки върху сместа на гумата, Bridgestone използва най-новата си нанотехнология, която работи на молекулярно ниво, за да подобри дисперсията на силициевия диоксид в каучуковата смес. Това увеличава гъвкавостта на гумата, която подобрява усещането за контакт с повърхността и подобрява сцеплението при мокра настилка и ниски температури.

Задната гума се отличава с трислоен протектор в конфигурацията на cap and base конструкция, осигурявайки идеален баланс между сцепление и стабилност при завиване.

Дизайнът на протектора T31 е проектиран с по-високо съотношение в полза на каналите в областта на раменете, за по-голямо оттичане на водата и намалено съотношение в централната зона на задния протектор, за да се поддържа добра стабилност при висока скорост. Контактното петно е с до 7% по-голямо, от изправен до пълен наклон чист ъгъл, създавайки по-голяма теглителна сила за по-уверено завиване.

Battlax Sport Touring T31 се предлага в 8 размера на предните гуми и 9 размера на задните гуми в стандартна конструкция, плюс 2 предни и 3 задни размера в усилена GT версия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин