Корпоративни новини » Bridgestone пуска на пазара своя флагман Potenza Sport

Bridgestone пуска на пазара своя флагман Potenza Sport

2502
2021

Bridgestone днес обяви пускането на новия си флагман в гумите с върхова динамика: Bridgestone Potenza Sport. Гумата съчетава пионерския дух и опита в производството на гуми на Bridgestone с обширно проучване на пазара, за да осигури на водачите контрол, докато извлича максимума от възможностите на автомобила. Bridgestone има богат опит в областта на високопроизводителните гуми, благодарение на наследството си от състезания във Формула 1 и дългогодишни партньорства с производители на първокласни автомобили. Въз основа на този опит, Bridgestone разработи нов авангарден високоефективен продукт: Bridgestone Potenza Sport. Тази гума от следващо поколение представлява нов стандарт в първокласното спортно изпълнение, осигуряваща най-доброто в класа си представяне на сухи настилки, допълнено от отлични характеристики на мокри настилки.

Тестван от TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилни тестове в Европа, Potenza Sport постига най-добри резултати както при спиране на сухо (най-къс спирачен път на суха повърхност), така и при стабилност в завой и права линия (поддържане на стабилността на автомобила при движение както в права линия, така и в завой) спрямо конкуренти в премиум сегмента. Освен това, със своя етикет клас „А“ на ЕС за сцепление на мокра настилка в цялата си гама и считан за най-добър в завоите и управлението на мокра настилка в последващите тестове, проведени от TÜV SÜD, Bridgestone Potenza Sport предлага и изключителни качества на мокра настилка.

За да се постигне изключителното представяне на Potenza Sport, Bridgestone прилага голям набор от нови, иновативни технологии в шарката на протектора, състава и конструкцията. Дизайнът на протектора на гумата прилага няколко нови технологии от последно поколение, включително иновативни 3D прорези за увеличаване на устойчивостта, с предимства при спиране и устойчивост на износване; съединението, благодарение на оптимизирана формула, комбинирана с иновативна технология на смеската, подобрява характеристиките при мокри и сухи настилки. Bridgestone също така използва нова хибридна армировка, за да увеличи максимално стабилността на гумата при висока скорост. Също така се прилага и спортен дизайн на каркаса за повишаване на стабилността и подобрени реакции на кормилното управление, като същевременно оптимизира съпротивлението при движение.

Специално разработени гуми Potenza Sport вече са избрани за оригинално оборудване от някои от най-престижните автомобилни марки в света, включително Maserati за своя суперавтомобил MC20, Lamborghini за Huracán STO, BMW за своята Серия 8, както и много други очаквани в близко бъдеще.

Разработена и произведена в Европа, Potenza Sport ще се предлага в целия европейски континент и отвъд него от януари 2021 г. Гумата ще се предлага в 96 размера от 17″ до 22″, за да покрие широка гама от леки автомобили и SUV на пазара, вариращи от премиум седани и SUV до луксозни автомобили от най-висок клас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин