Bridgestone представя гуми без въздух


6
мар.
2018

Един от акцентите на щанда на Bridgestone в Женева ще бъдат най-новите гуми Air Free Concept (AFC) за велосипеди. Този революционен непневматичен дизайн съчетава носещи спици, изработени от термопластична смола, с гумен протектор, което премахва необходимостта от поддръжка на налягането в гумите и отстранява риска от пробиване. Целият пакет е рециклируем, което води до по-устойчиво използване на ресурсите.

Bridgestone ще представи най-новите си „touring” гуми: Turanza T005, които вече се предлагат на европейския пазар. Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza T005 осигурява динамика и икономия на гориво в комбинация с висок пробег, за да даде на водачите пълен контрол в предизвикателните ежедневни ситуации, особено в дъждовните дни. Turanza T005 е създадена с потребители, за потребители. Bridgestone интервюира хиляди шофьори в цяла Европа, за да научи какво търсят в туристическа гума, както и ежедневните предизвикателства, пред които са изправени, докато са зад волана. Чрез анализиране и разбиране на техните нужди и очаквания, Bridgestone успешно разработи гума, която дава на шофьорите пълен контрол, особено при мокра настилка.

Също така там, за да грабне вниманието на посетителите, на щанда на Bridgestone, ще бъде „thyssenkrupp blue.cruiser“, иновативен слънчев автомобил, разработен от студенти от Университета за приложни науки в Бохум (Германия), подгласници на Bridgestone World Solar Challenge, който се проведе миналия октомври.

Соларната кола е оборудвана с гуми Ecopia, разработени с революционната „ologic“ технология на Bridgestone, предназначена да осигури висока икономия на енергия, без да се прави компромис с безопасността при сцепление. По-големият диаметър на гумата намалява съпротивлението при търкаляне, докато по-тясната ширина на протектора намалява въздушното съпротивление, което води до по-нисък разход на гориво и свързаните с него въглеродни емисии.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >