Bridgestone представи„touring” гумите Turanza T005


12
февр.
2018

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, представя Turanza T005, премиум „touring“ гума за „пълен контрол на вашето пътуване, дори и в дъждовен ден“. Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza T005 се представя невероятно на мокра настилка и осигурява икономия на гориво в комбинация с висок пробег, за да даде на водачите пълен контрол в предизвикателните ежедневни ситуации, особено в дъждовните дни.

Bridgestone Turanza T005 е предлагана в широка гама на европейския пазара от януари 2018 г. и заменя сегашния T001 EVO. Предлаганите размери Turanza T005 ще осигурят почти цялостно покритие при търсенето на „touring“ гуми от 2019 г. с повече от 140 размера на джанти от 14 до 21 инча. В същото време Bridgestone ще опрости своята гама от туристически гуми и Turanza T005 и DriveGuard ще покрият пълния туристически сегмент. Bridgestone Turanza T005 вече е избрана за оригинално вграждане от топ марки автомобили и ще бъде видяна на пътя през следващите месеци.

Стефано Паризи, Регионален изпълнителен директор Bridgestone Europe, Южен регион обобщава: „Новата Turanza T005 Premium „touring“ гума е основен продукт в портфолиото на Bridgestone със значително висока степен на покритие при търсенето. Не бяха направени никакви компромиси при разработването: анализирахме нуждите на потребителите много внимателно и след това произведохме гума, която отговаря на тези очаквания. Bridgestone Turanza T005 поставя шофьорите в позиция на контрол, особено на мокра повърхност. „

Пълен контрол на вашето пътуване, дори и в дъждовен ден

Bridgestone нарича крайните потребители „BOSS“, а BOSS е вдъхновението за дизайна на Bridgestone Turanza T005. По време на производството Bridgestone интервюира хиляди потребители на премиум гуми в цяла Европа, за да идентифицира техните нужди и очаквания за „touring“ гумите, както и предизвикателствата, пред които са изправени при ежедневното шофиране. Заключенията са ясни: купувачите на премиум гуми искат гума, която ги кара да се чувстват сигурни, като същевременно им позволява да се наслаждават на шофирането. Те искат гума, която им дава пълен контрол в ежедневните, предизвикателни ситуации, особено в дъждовните дни. И гума, която също така им дава добра горивна ефективност и пробег.

„Touring“ гумата на Bridgestone, Turanza T005 отговаря на всички тези очаквания. Това е гума, която ви дава възможност да продължите да шофирате с пълен контрол при неблагоприятни условия, особено при мокра настилка, от завои по магистралата до неочаквано спиране в градски условия.

Turanza T005: отлично представяне при мокра настилка, сертифицирано от TÜV SÜD

Turanza T005 предлага на водачите най-доброто от европейския А-клас при мокра настилка и изключителното добро съпротивление при търкане клас „B“. Избраните размери от гамата предлагат ефективност от клас A/A. Най-доброто в класа сцепление и спиране при мокра настилка са тествани и сертифицирани от TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилно тестване в Европа.

За постигането на това високо представяне, инженерите на Bridgestone създадоха първокласен пакет за мокра настилка от материали и дизайн на протектора. Гъстите прорези в блоковете и разпределението на кухини в централната част на протектора помагат за постигане на високоефективно оттичане на вода. Използвайки нова технология за смесване, специалният полимер NanoPro-Tech™ на Bridgestone се смесва с високо съдържание на силициев двуокис, за да се постигне максимално износване, сцепление с мокра повърхност и горивна ефективност.

Вътрешно тестване на Bridgestone потвърждава цялостно подобреното представяне на Turanza T005 в сравнение с настоящата Turanza T001 EVO с около 10% по-дълъг живот на износване, срещайки и дори надминавайки очакванията на шофьорите, със значително подобрено представяне в завои и спиране на мокра настилка, спиране при суха настилка и съпротивление при търкане. В сравнение с представянето на 4 основни конкурента в един и същ сегмент: Michelin Primacy 3, Continental Premium Contact 5, Good Year Efficient Grip Performance, Pirelli Cinturato P7. Тестовете са извършени от TUV SUD по искане на Bridgestone през април-юли 2017 г. в ATP Papenburg върху размери 205/55 R16 91V. Гуми, закупени от европейския пазар от TUV SUD. Тестов автомобил: VW Golf 7. Доклад № [713112819].

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >