Bridgestone предоставя революционни гуми за новия Golf 8

0809
2020

Bridgestone обяви днес, че нейната иновативна ENLITEN Technology за леки гуми може да се приложи на гумите Turanza Eco, специално проектирани за новия Golf 8 на Volkswagen – осмото поколение на емблематичния хечбек – този път с множество вградени технологии от последно поколение. Те включват полуавтономен режим, който позволява на автомобила да се движи автономено и нова технология за окачването, подобряваща управляемостта и динамиката при шофиране. Специално проектираните гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology са създадени, за да подчертаят подобрената динамика на шофиране на Golf 8.

Осигуряващи много ниско съпротивление при търкаляне за нисък разход, изискващи по-малко суровини да бъдат произведени и проектирани, за да увеличат максимално ефективността на мокро и износване, гумите с ENLITEN Technology на Bridgestone предлагат значителни ползи за околната среда, като същевременно подобряват управлението на автомобила и динамиката на шофиране чрез намалена въртяща се маса, за да гарантират повече удоволствие от шофирането.

След обявената наскоро информация, че Bridgestone за първи път представя на пътя своята новаторска ENLITEN Technology в изцяло електрическия ID.3 на Volkswagen, това е още един важен момент в дългосрочното партньорство между Bridgestone и Volkswagen.

При разработването на новия си Golf 8 – Volkswagen имаше нужда от гума, която да предлага изключително ниско съпротивление при движение без това да е за сметка на други качества на гума. Bridgestone, дългогодишният партньор на Volkswagen, отвърна на поръчката със специално разработените гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology, които постигат най-високия сертификат на ЕС – клас А за съпротивление при търкаляне, както и редица други предимства.

Една от отличителните характеристики на тази специално разработена гума е подобреното управление на автомобила. Това се случва благодарение на синергията между уникалните материали, използвани за създаването на ENLITEN Technology, и новия процес на смесване, който подобрява представянето на технологията при износване на смеските – без да се губи сцеплението. В съчетание с профила на каракса с цялостен 3D дизайн на модела, който гарантира максимално добро представяне върху мокри настилки и минимално износване, се гарантира, че гумите Turanza Eco с ENLITEN Technology осигуряват сцепление на мокри настилки, което постига сертификат на ЕС клас B, без да се допуска компромис с износването. Тези решения при разработката се събират в едно, подобрявайки управлението на Volkswagen Golf 8 и съответно удоволствието от управлението на автомобила.

Наред с подобрената динамика на шофиране, поради по-ниските въртящи се маси, новата иновативна технология за леки гуми на Bridgestone поставя нов стандарт в намалената употреба на материали и устойчивостта на движение, за да осигури значителни ползи за околната среда. Гумите с ENLITEN Technology демонстрират съпротивление при движение, което е до 30 процента по-ниско от конвенционална премиум лятна гума на Bridgestone. Това допринася за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. Гумите с ENLITEN Technology позволяват и допълнително по-нисък разход посредством намаленото си тегло с до 20 процента от еквивалентните конвенционални премиум летни гуми на Bridgestone. Това се равнява на до 2 кг по-малко суровини, необходими за производството на всяка гума, което е още една полза за околната среда от гледна точка както на ефективността на ресурсите, така и при приключване на жизнения цикъл на гумата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин